≫ 

Splitski kardiohirug pod istragom: "Žalio se na malu platu, žurio na kartanje, umrla 4 pacijenta"

U anonimnom pismu hirurga terete za nesavesno lečenje koje je rezultiralo smrtnim ishodom kod četiri osobe

  • 3

U bolnici u Splitu izbio je novi skandal nakon što se saznalo da je rukovodstvo pokrenulo unutrašnju kontrolu zbog pisma o jednom kardiohirugu, u kom je optužen za nestručnost i nesavesno lečenje.

U nizu spornih slučajeva koji se lekaru stavljaju na teret, četiri su završila smrtnim ishodom, javlja Dnevnik Nove TV.

U pismu se dovodi u pitanje ukupno 25 operacija. Kako navodi Dnevnik Nove TV, tamo stoji da je ugrađivan manji broj stentova nego što je bilo potrebno, bili su ugrađivani na pogrešne arterije, a to je samo deo.

Teške optužbe na račun kardiohirurga

 

Neki od slučajeva koji se navode su: pogrešna rekonstrukcija aorte što je završilo smrtnim ishodom, preveliki veštački aortalni zalizak što je zatvorilo koronarne arterije i izazvalo infarkt, moždani udar i smrt pacijenta.

Navodi se i slučaj pacijenta koji je preminuo na operacionom stolu, a kojem je prozvani kardiohirurg svejedno postavio aortalni graft uz komentar da će "pacijent tako bolje izgledati na Patologiji".

U pismu stoji i da je lekar govorio da mu je "premala plata da bi obavio sve što je potrebno, ali i da neke postupke nije radio jer mu se nije dalo te da neće stići sve da obavi jer ga čeka društvo za kartanje".

Rukovodstvo je potvrdilo da je primilo pismo i da sprovode vanrednu unutrašnju kontrolu.

Oglasio se i hirurg

 

Prozvani kardiohirurg kaže da je "sve nedokazivo" i da osnovano sumnja "da iza ovoga stoji optuženik - drugi lekar istog odeljenja koji se sumnjiči za primanje mita".

- Osnovano sumnjam da je ova paušalna, na podacima neutemeljena anonimna prijava, deo šire strategije obrane optuženika, za slična dela povezana i dodatno s korupcijom. Navedeno je naravno nedokazivo, kao što je i anonimna prijava bez odgovornosti za svog autora - odgovorio je prozvani kardiohirurg Dnevniku Nove TV optužujući da iza svega stoji drugi lekar istog odeljenja koji se sumnjiči za primanje mita.

Svi navodi iz anonimnog pisma će se proveriti, uveravaju iz splitske bolnice.

Video: Bilo je stravično: Evo kako su pronašli mrtve bebe u bolnici u Kraljevu

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aikon

    22. januar 2020 | 00:43

    Gospodo kad budete rudarima i hirurzima davavali blanko čekove da upišu cifru možete ih onda optuživati.Zamisli sebe da silaziš u jamu a da se nećeš vratiti.Zamisli sebe da operišeš nekoga 5,6,7,8 sati i da taj treba preživeti,samo da stojiš iznad stola toliko sati i da ništa ne radiš mnogo je,s gde je rad i stričnost zašta se školuješ bezmalo 28 godina da bi sam operisao,misli te o tome.Pozdrav!

  • baba smilja iz darosave

    22. januar 2020 | 00:21

    selo u kojem nepostoji normalna osoba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA