Varufakis uporedio vođu libijskih pobunjenika sa Radovanom Karadžićem

Pošto je 2011. godine svrgnut i ubijen libijski lider Moamer Gadafi, dve struje se bore za prevlast u toj državi - jedna u istočnoj Libiji, koju podržavaju Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati i druga u Tripoliju

  • 2

Grčki političar i nekadašnji ministar finansija Janis Varufakis uporedio je komandanta pobunjenika u Libiji Kalifa Haftara sa nekadašnjim predsednikom Republike Srpske, Radovanom Karadžićem.

Ova reakcija usledila je pošto je Haftar bio u poseti Grčkoj, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova te zemlje, Nikosom Dendijasom.

- Atina je primila ratnog diktatora. Pravi potez grčke diplomatije, kao što je 90-ih vlada Konstantina Micotakisa primila Karadžića. Kako smo došli dotle? Sve je počelo sa bogohulnim savezom Cipras-Netanjahu-Ekson da se prave naftne platforme na istoku Mediterana - napisao je Varufakis na društvenoj mreži "Twitter".

Pošto je 2011. godine svrgnut i ubijen libijski lider Moamer Gadafi, dve struje se bore za prevlast u toj državi - jedna u istočnoj Libiji, koju podržavaju Egipat i Ujedinjeni Arapski Emirati i druga u Tripoliju, koju podržava međunarodna zajednica, odnosno Ujedinjene nacije.

Video: Ko je političar, psihijatar i pesnik osuđen za ratne zločine?

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda

    23. januar 2020 | 16:06

    I pojedini grci više nisu što su nekada bili.Jedino su krićani ostali hrabri, pošteni i ponosni, ali prevlast imaju ovi koji su na zapadu prevaspitavani.

  • Zagondzija

    23. januar 2020 | 15:29

    Sta je falilo Karadzicu, sto se borio za svoj narod???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA