≫ 

Vruće u Crnoj Gori: Policija bacila suzavac i šok bombu na građane koji čuvaju oslikanu trobojku

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala

Trobojka Zlatica Printscreen/Facebook/ Миливоје Брџа Брковић

U podgoričkom naselju Zlatica večeras je došlo do incidenta, kada je, sudeći po snimku koji je emitovan uživo na društvenoj mreži Fejsbuk, i reakcijama prisutnih, policija bacila suzavac i šok bombu na mesto gde su građani "stražarili" trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju, pišu "Vijesti". Ipak, komunalna policija je na kraju prekrečila trobojku.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali "živi zid" oko murala.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, pristupili muralu građani su počeli da ispaljuju vatromet u njihovom pravcu i da ih gađaju kamenicama, na šta je policija odgovorila suzavcem.

Na Zlatici je bio prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu. Okupljeni su oko 22.00 sata počeli da se razilaze, posle novog apela policije.

Okupljeni su nosili i transparent sa natpisom "Džaba hapsite, džaba sudite, pravoslavlju ne možete da naudite".

Kako je preneo portal IN4S, veliki broj mladih je branio trobojku na muralu, tvrdeći da je u pitanju trobojka kraljevine Crne Gore i da je zaštićena zakonom.

Prema nezvaničnim saznanjima, uhapšeno je više osoba.

Tokom incidenta je navodno povrijeđen mladić B. P, koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu.

Video: Hriste Bože odjekuje preko Zetske nahije

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    26. januar 2020 | 01:51

        МОЛИТВЕНО ПРАВИЛО ЗА СПАС СРПСКОГ НАРОДА (особито на Косову и Метохији)   Молитвама Светих Отаца наших Господе Исусе Христе, Боже наш, помилуј нас. Амин.   Царе небески, Утешитељу, Душе Истине, који си свуда присутан и све испуњаваш, Ризнице добара и Даваоче живота, дођи и усели се у нас и очисти нас од сваке нечистоте и спаси, Благи, душе наше.   Свети Боже, Свети Крепки, Свети Бесмртни, помилуј нас .(трипут)   Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.   Пресвета Тројице, помилуј нас; Господе, очисти грехе наше; Владико, опрости безакоња наша; Свети, посети и исцели немоћи наше имена твога ради.   Господе помилуј . (трипут)   Слава Оцу и Сину и Светоме Духу, и сада и увек и у векове векова. Амин.   Оче наш који си на небесима, да се свети име твоје, да дође царство твоје, да буде воља твоја и на земљи као што је на небу; хлеб наш насушни дај нам данас и опрости нам дугове наше као што и ми опраштамо дужницима својим; и не уведи нас у искушење, но избави нас од нечастивог.     Псалам 3.   Господе, како је много непријатеља мојих! Многи устају на мене. Многи говоре за душу моју: нема му помоћи од Бога. Али Ти си, Господе, штит који ме заклања, слава моја; Ти подижеш главу моју. Гласом мојим вичем ка Господу, и чује ме са свете горе своје. Ја лежем, спавам и устајем, јер ме Господ чува. Не бојим се много хиљада народа што наваљују на мене. Устани Господе! Помози ми, Боже мој! Јер Ти бијеш по образу све непријатеље моје; Ти разбијаш зубе безбожницима. Од Господа је спасење. Нека буде на народу твом благослов твој.   Псалам 69.   Боже, похитај да ме избавиш; Господе, да ми помогнеш! Нека се постиде и посраме који траже душу моју! Нека уступе натраг и осрамоте се они који ми зло желе! Са стидом нека се врате натраг и осрамоте они који ми говоре: тако, тако! Нека се узрадују и узвеселе Тобом сви који траже Тебе, Боже, и који воле спасење твоје; нека стално говоре: велики је Господ. А ја сам сиромах и бедан, Боже, помози ми! Ти си помоћ моја и избавитељ мој, Господе, не закасни!

  • Podgorica

    25. januar 2020 | 23:13

    Valjda konacno shvatimo da ovo nije policija nego privatna vojska Mila izdajice.

  • љиљана

    26. januar 2020 | 09:14

    Православље, а самим тим и Срби, су западу кост у грлу. То ду рекли и Солана и Кларк. Мисле да смо руске марионете. Ми смо Срби и нећете нам мењати менталитет (хтели би да будемо као ви - безбожници). Ми смо (Срби), много старији од свих вас, а то запад зна (и зато нам се историја сервира, прво из аустро-угарске, а касније и од осталих западњака). Нисмо лицемери (мада нас има и таквих који продаше веру за вечеру). Али превазићи ћемо и то. Србијо не дај се!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA