Maja živi nedaleko od mesta gde je Kobi poginuo: "Bila je grozna magla, ne znam zašto je poleteo"

Maja kaže da niko u Kaliforniji ne može da veruje da je Kobi Brajant po strašnom vremenu odlučio da sedne u helikopter

  • 0

Maja Viličić iz Splita, koja već decenijama živi i radi u Americi, sinoć je bila nedaleko od mesta gde je pao helikopter Kobija Brajanta i kaže da se od magle nije video prst pred okom.

Iako još niko ne može sa sigurnošću da kaže koji je uzrok pada helikoptera u kom su poginuli proslavljeni košarkaš i njegova 13-godišnja ćerka, postoji velika sumnja da ja krivac za nesreću magla.

- Niko u Kaliforniji ne može da veruje da je Kobi po ovakvom vremenu ušao u helikopter. Naime, već nekoliko dana je na tom području Kalifornije gusta magla, koja je redovan prizor svakog jutra. Bukvalno magla može da se "reže" nožem. Zbog toga već dva-tri dana na LAX (glavni aerodrom u Los Anđelesu) redovno kasne letovi. Prema onome što se zasad može čuti, pretpostavke su da su zbog magle udarili u brdo - rekla je za "Slobodnu Dalmaciju" Maja Viličić iz Los Anđelesa, Splićanka koja već više od 20 godina živi i radi u SAD-u.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Mesto pada helikoptera Foto: Tanjug/AP

Maja, za američke prilike, živi vrlo blizu mesta pogibije Kobija Brajanta.

- Živim nekih 20-tak kilometara od mesta nesreće ili nekih 20-tak minuta vožnje automobilom. Evo upravo dok sada mi pričamo (nekih sat i po nakon nesreće) ja upravo šetam i svugde oko mene je magla. S obronaka na kojima se sada nalazim, uopšte se ne vidi kotlina, takva je magla - rekla je Maja.

Inače, Kalabasas, gradić na čijem je području pao helikopter, je gradić od oko 25.000 stanovnika i to pretežno onih imućnijih.

Kobi Brajant  Kobe Bryant LJudi se opraštaju od Brajanta Foto: Tanjug/AP

- Tu žive bogati Amerikaci, a područje grada se nalazi između Malibua i Santa Monike. Područje Kalabasasa vrlo je brdovito i verovatno je helikopter udario u brdo, koje pilot očigledno nije video zbog magle. Strašna tragedija. Kobi je bio jedna od legendi Los Anđelesa i sigurno nije zaslužio da ovako skonča - kaže Maja Viličić.

Policija ispituje sve detalje u vezi sa nesrećom, a čitav svet se oprašta od legendarnog košarkaša. Naš proslavljeni košarkaš Nikola Jokić se na prilično emotivan način oprostio od legendarne zvezde košarke.

Video: Smrt legendarnog košarkaša Kobija Brajanta šokirala planetu

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA