Ubica sa Manjače osumnjičen da je počinio novi zločin: Ubijeni ga zaposlio na svom imanju

Izvor iz istrage otkriva da je, nekoliko trenutaka pre prijave policiji, osumnjičeni telefonom pozvao članove porodice ubijenog Zdravka B., na čijem je imanju radio kao čoban i obavestio ih da je Zdravko navodno umro

  • 0

Policija je uhapsila čobana Uroša Š. (38) zbog sumnje da je u porodičnoj kući žrtve u Gornjem Ratkovu kod Ribnika ubio Zdravka Bosančića (87). Slučaj je policiji prijavljen oko 3.30 ujutro.

Izvor iz istrage otkriva da je, nekoliko trenutaka pre prijave policiji, osumnjičeni telefonom pozvao članove porodice ubijenog Zdravka Bosančića i obavestio ih da je Zdravko navodno umro.

Kada je porodica došla u kuću zatekli su Uroša kako mirno sedi pored beživotnog tela Bosančića, koje se nalazilo na kauču. Osumnjičeni je imao vidne povrede u predelu glave, koje su, prema nezvaničnim informacijama, i glavni uzrok smrti.

Međutim, tačne okolnosti onoga šta se događalo u porodičnoj kući istražioci bi trebalo da utvrde tokom saslušanja osumnjičenog, koji je, nakon hapšenja, sproveden na kriminalističku obradu.

– Kada smo došli u kuću od šoka nismo verovali šta se dogodilo. Zdravko je imao vidne povrede u predelu glave, pa u prvim momentima nismo ni znali šta se tačno dogodilo – ispričala je za "Srpskainfo" snaja ubijenog, Milena Bosančić.

On je bila pred kućom ispred koje se okupljala rodbina kako bi izjavila saučešće. Dodaje kako je porodica primila Uroša Š., znajući da se radi o čoveku koji je već jednom ubio, zbog čega je i odslužio zatvorsku kaznu.

Policija Republike Srpske Foto: Tanjug/AP

Pružili smo mu krov nad glavom i sve, a evo kako nam je vratio – kroz suze je ispričala Milena.

Nakon što je u Gornjem Ratkovu kod Ribnika pronađeno telo Zdravka Bosančića (87) jedna osoba je uhapšena i u toku je kriminalistička obrada, potvrđeno je u banjalučkom tužilaštvu.

Oni su pojasnili da je beživotno telo u porodičnoj kući pronađeno oko 3.30 ujutro.

– Uviđaj na licu mesta obavila je dežurni tužilac Žana Bojić, zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Mrkonjić Grada, a uviđaju je prisustvovao i lekar sudske medicine – pojasnili su u tužilaštvu.

Oni su dodali da je dežurni tužilac naredio da se preduzmu sve istražnje radnje na utvrđivanju svih okolnosti slučaja, a naložena je i obdukcija, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

"Srpskainfo" saznaje da će obdukcija ubijenog Zdravka Bosančića biti obavljena sutra, nakon čega će biti poznat tačan uzrok smrti starca.

Selo pamti još jedno ubistvo

Ovo nije prvo ubistvo u selu Gornje Ratkovo na Manjači. Meštani su se juče prisetili svirepog ubistva starice Borke Ožegović, koje je izvršeno u februaru 2001. u istom selu.

Ovo ubistvo jedno je od najmonstruoznijih koje se dogodilo na području banjalučke regije, jer su ubice, nakon što su popile kafu, žrtvu brutalno ubili i pobegli. Do danas ovo ubistvo nije rasvetljeno.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA