Marković pozvao Amfilohija na dijalog: Da otklonimo svaku dilemu oko korišćenja crkava i manastira

Duško Marković najavio je prošle nedelje poziv Amfilohiju za razgovor oko Zakona o veroispovesti, Episkopski savet MCP iskazao spremnost, ali “na način koji će potpuno uvažavati obe strane”

  • 13
Duško Marković - Amfilohije (Radović) Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković uputio je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju poziv na dijalog, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade.

- Vreme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji poverenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena. Spremni smo da još jednom zajednički sagledamo najbolja rešenja za primenu čl. 62-64 Zakona, te da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namene - naveo je Marković u pismu Amfilohiju.

Duško Marković najavio je prošle nedelje poziv Amfilohiju za razgovor oko Zakona o veroispovesti, Episkopski savet MCP iskazao spremnost, ali “na način koji će potpuno uvažavati obe strane”.

Episkopski savet je ranije saopštio da “i ovoga puta iskazuje svoju punu spremnost da se o Zakonu razgovara, ali na način koji će potpuno uvažavati obe strane u dijalogu”.

(Telegraf.rs/Vijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    28. januar 2020 | 14:49

    Popusta Milogorska bagra,videli su da je vrag odneo salu,da je naroda sve vise i vise i da im dolazi kraj!!!ZIVELA SRPSKA SPARTA🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Boža zemunac

    28. januar 2020 | 15:21

    Milogorcima ništa ja ne verujem.

  • Siniša

    28. januar 2020 | 14:54

    Jel to milogorci popuštaju??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA