≫ 

Preti štrajkom glađu: Načelnik klinike Darko Golić ostaje u pritvoru zbog obljube pacijenta

Njegov advokat Jevto Janković žalio se se na pritvor smatrajući da nema osnovane sumnje da je počinio delo kao ni dokaza da će ometati istragu

  • 6
Darko Golić Printskrin: RTRS

Osnovni sud u Banjaluci odbio je žalbu branioca lekara Darka Golića, osumnjičenog da je obljubio pacijenta, na odluku o pritvoru tako da Golić ostaje iza rešetaka.

Kako saznajemo, načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno lečenje Univerzitetskog kliničkog centra RS bi zbog ostanka u pritvoru mogao da otpočne štrajk glađu.

Njegov advokat Jevto Janković žalio se se na pritvor smatrajući da nema osnovane sumnje da je počinio delo kao ni dokaza da će ometati istragu. Tužilaštvo tereti Golića da je počinio krivično delo obljuba nad nemoćnim licem 19. januara na štetu 36-godišnjeg pacijenta.

Pritvor mu je odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svedoke i ponavljanja krivičnog dela.

Kolege svedočile protiv doktora

Zaposleni medicinski radnici su otkrili detalje onoga šta su videli kritične večeri tokom dežurstva. Ispričali su da je pacijent bio u toliko teškom stanju i da je pravo malo čudo što se uspeo u potpunosti oporaviti nakon 50 dana kome u kojoj se nalazio zbog teških povreda vitalnih organa.

- Imao je male šanse da preživi, ali poslednjih dana su mu se popravile motoričke funkcije. Ipak, i dalje ne može sam da funkcioniše. Takvi pacijenti na odeljenju su fiksirani na način da su im ruke vezane kako bi se sprečilo samopovređivanje. Na kraju smene, zajedno sa ostalim kolegama iz prve smene i kolegama koji su došli u drugu smenu, krenuli smo u redovan obilazak pacijenata u takozvanoj šok sobi - navodi u svedočenju jedna od medicinskih sestara.

- Prilikom ulaska u izolovanu "šok sobu", u kojoj se nalazio pacijent u nameri da mu svi zajedno poželimo brz oporavak, jer je bio u teškom fizičkom stanju, a prethodnog dana probudio se iz kome i počeo da komunicira, u njoj se već nalazio dežurni lekar, doktor Golić. Stajao je iznad pacijenta, svojom rukom držeći njegovu glavu. Ljubio ga je u usta - navodi se u svedočenju.

(Telegraf.rs/Nezavisne)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANA

    28. januar 2020 | 19:07

    Ovo su metode kako se unistava vrhunski strucnjak, zbog partijske neposlusnosti.

  • XY

    28. januar 2020 | 19:04

    E ovo vam je primer na koji nacin ce te da ucutkate, ukrotite, pridobijete i privucete na svoju stranu protivnika. Ovo je sramota sta rade ovom coveku. Pouzdano znam da mu je sve napakovao direktor.!!!!!

  • Sd

    28. januar 2020 | 18:23

    Interesantno, svi u smeni odjednom dobili neopisiv potrebu da obidju izolovan šok sobu, to se bre nije desilo u istoriji medicine, pa u redovnoj viziti uvek neko fali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA