Oglasila se učiteljica iz Bara koju disciplinski gone zbog trobojke: "To su samo štumpfovi"

Rekla sam deci da crtaju šta god žele. Pitali su: “Možemo li onog štrumpfa sa društvene mreže” i ja sam to prihvatila, rekla je učiteljica

  • 8
Štrumf, školska tabla Foto-ilustracija: Pixabay, Wikimedia

R. V., učiteljica OŠ Jugoslavija iz Bara, protiv koje je pokrenut disciplinski postupak jer je objavila fotografiju na kojoj njeni učenici pokazuju naslikane trobojke sa velikim štrumpfom, izjavila za Mondo da razume reakciju direktorke ove ustanove.

Prvog dana školske nastave u drugom polugođu imali smo čas likovnog vaspitanja na kojem je nastavna jedinica bila crtanje ukrasa. Rekla sam deci da crtaju šta god žele. Pitali su: “Možemo li onog štrumpfa sa društvene mreže” i ja sam to prihvatila - ispričala je Višnjić za MONDO.

Učiteljica iz Bara kaže da je fotografiju sa učenicima koji su naslikali štrumpfa sa društvene mreže (na trobojki, op. a.), objavila na svom Fejsbuk profilu kao šalu.

- Stavila sam to na moj profil kao šalu i direktorka me je zvala i zamolila da to maknem. Ja sam to i uradila, direktorka samo radi svoj posao i ja nju razumem. Nekom smetaju štrumpfovi i ja to razumem - dodala je Višnjić uz opasku “to su samo štrumpfovi, mi smo se samo malo zabavili”.

Direktorka OŠ "Jugoslavija" Biljana Vukmanović potvrdila je ranije za RTCG da je pokrenula disciplinski postupak protiv učiteljice te škole R. V.

- U vezi s navedenim slučajem odmah su po saznanju preduzete mere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mesto u kom će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko delovanje, već prijatno i bezbedno mesto za sve đake - rekla je Vukmanovićeva za RTCG.

(Telegraf.rs/Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сремац

    29. januar 2020 | 21:49

    Нека нека нек се ложе, молиће они Србију да их спашава од шипаца... АЛ НЕЋЕ ДА МОЖЕ ОНДА'К.....

  • Jug

    29. januar 2020 | 14:57

    Kako ih nije stid

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    29. januar 2020 | 16:54

    🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA