≫ 

O jednoj baki bruji cela Hrvatska: Ukrala je hleb, jogurt i par banana

Zaustavljena je na kasi gde je platila deo proizvida. Ostatak je bio skriven u torbi

  • 11

U Bjelovaru je prekjuče u trgovačkom centru u Ulici Andrije Hebranga u krađi prehrambenih artikala uhvaćena 71-godišnjakinja, koja je u torbi pored kase te artikle prenela, ali ju je zaustavio član obezbeđenja koji joj je proizvode oduzeo, saopštila je policija.

Zaustavljena je na kasi gde je platila deo proizvoda. Ostatak je bio skriven u torbi. Ukrala je osnovne prehrambene namirnice.

- Policijski službenici bili su u ovom slučaju dužni da izađu na mesto događaja i utvrde identitet ove gospođe. S tim da mogu da napomenem da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju ko je i šta ukrao. Mi smo dužni da onome ko prijavi slučaj dostavimo podatke o identitetu zbog eventualne privatne tužbe - objasnila je za RTL Direkt bjelovarska policijska službenica Maja Babir Grubić.

O gladnoj baki iz Bjelovara koja je ukrala hranu priča cela Hrvatska. Koliko se može videti prema komentarima, većina je brani i osuđuje trgovinski lanac, policiju i obezbeđenje koje je prijavilo slučaj.

RTL Direkt nezvanično saznaje da je žena već poznata policiji jer je nekoliko puta krala. Ali i u tim slučajevima je krala hranu, za sebe i mačke.

Bjelovar ima 40.000 stanovnika, a gradonačelnik Dario Hrebak, kog je ovaj slučaj iznenadio, smatra kako se dobro brinu za svoje siromašne sugrađane: "Odgovorno tvrdim da u Bjelovaru ne može da bude gladnih. Imamo pučku kuhinju koju grad sufinansira s 300.000 kuna godišnje. Pa i ova gospođa ako je zaista u problemu može da potraži pomoć u mojoj kancelariji".

Za krađu hrane 71-godišnja baka moraće da odgovara samo ako je tuži trgovinski lanac.

Sličan primer dogodio se pre nekoliko godina u Italiji kada je beskućnik ukrao kobasicu i sir. Italijanski sud je odlučio tada da krađa hrane zbog gladi i očaja nije zločin.

Šta Vi mislite, da li bi ova baka trebalo da odgovara pred zakonom? Odgovore nam pišite u komentarima.

Video: Nezaustavljiva! Baka bandit ponovo u pohodu, komšije van sebe

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    7. februar 2020 | 09:42

    Krađa hrane i knjiga nije greh

  • Dragana

    7. februar 2020 | 12:23

    Naravno da ne treba da odgovara!!!

  • PRC

    7. februar 2020 | 12:04

    Jugoslovenski proleteri ovo je ono šta ste tražili (demokratija), taj ukus demokratije probaće mnogi proleteri.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA