≫ 

Krvavi obračun zbog devojke: Mladić iz BiH izbo Hrvata i ostavio ga da leži u lokvi krvi

M. H. je nožem izbo I. G. na stepenicama i ostavio ga da leži u lokvi krvi

  • 1
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

M. H. (22), državljanin BiH iz Zenice, osumnjičen je da je protekle subote u Puli nožem pokušao da ubije mladića. On je uhapšen u Rovinju nedugo nakon pokušaja ubistva. Napad se dogodio u subotu oko 10.30 u zgradi u Zadarskoj ulici, kada je M. H. na stepenicima u zgradi nožem napao godinu dana starijeg Puljanina I.G. i ostavio ga da leži u lokvi krvi.

Osumnjičeni, koji neprijavljeno boravi u Hrvatskoj, određeno je jednomesečno zadržavanje u istražnom zatvoru. Razlozi za određivanje istražnog zatvora su postojanje opasnosti da bi, budući da je strani državljanin, mogao da pobegne i tako postane nedostupan hrvatskom pravosuđu, kao i da bi na slobodi mogao počiniti isto ili teže krivično delo.

Policija je uhapsila M. H. nepunih 12 sati nakon zločina. Pronađen je u subotu u 22.15 na autobuskoj stanici u Rovinju. Mladić koji je izboden nožem bio je u teškom stanju pa je odmah prevezen u pulsku bolnicu, gde je operisan i nalazi se van van životne opasnosti. Mediji navode da je i osumnjičeni za napad lakše povređen u incidentu.

Organi reda nisu otkrili šta je prethodilo obračunu, ali "Glas Istre" nezvanično saznaje da je najverovatnije reč o svađi oko jedne devojke. Inače, oba učesnika incidenta od ranije su poznati policiji zbog korišćenja droge, ali prema prvim indicijama, narkotici nisu imali veze sa sukobom.

Mesec dana pritvora

 

M. H. je posle kriminalističke obrade u nedelje oko 22 sata predat nadzorniku Policijske uprave u Istri. Pošto je noć proveo u pritvorskoj jedinici, intervernta policija je juče popodne odvela osumnjičenog na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo uz krivičnu prijavu za pokušaj ubistva, a potom u poslepodnevnim satima i dežurnom sudiji istrage Županijskog suda u Puli, koji mu je odredio jednomesečno zadržavanje.

Video: S nožem u ruci ukrali oko 1.000 evra iz prodavnice u Mirijevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA