≫ 

Policija objavila fotografiju piromana: U jednoj noći zapalio 7 vozila koristeći novu metodu

Policija je u novembru potvrdila kako su požari - koji su u jednoj noći na tri od četiri različite lokacije na području Zagreba ili uništili ili oštetili ukupno sedam vozila različitih vlasnika - podmetnuti

  • 0
Piroman Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija je juče posle podne objavila fotografije muškarca za kojeg se sumnja da je podmetnuo niz požara u razmaku od par sati sredinom novembra, a u kojima je uništeno ili oštećeno ukupno sedam vozila različitih vlasnika, prenosi Jutarnji.hr.

PU zagrebačka u saopštenju navodi samo kako je na "fotografijama muškarac za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom krivičnom delu".

- Nepoznati je muškarac mlađe životne dobi, srednje ili vitke građe, tada obučen u donji deo trenerke crne boje, crnu jaknu s kapuljačom koja je na gornjem delu sive boje kao i kapuljača dok se na stražnjem delu nalazi vertikalna crtu koja se proteže preko cele kapuljače, a na prednjem delu ima trouglasti sivi uzorak koji se od zatvarača širi prema ramenima. Rukavi su s unutrašnje strane takođe sive boje, a muškarac vozi brdski bicikl, nepoznate marke, tamnije boje, bez vidljive dodatne opreme dok na oba točka ima po dva katadioptera, tzv. ''mačje oči'' - navodi se u saopštenju.

Policija je još pozvala građane da ih pozovu ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija.

Podsetimo, policija je u novembru potvrdila kako su požari - koji su u jednoj noći na tri od četiri različite lokacije na području Zagreba ili uništili ili oštetili ukupno sedam vozila različitih vlasnika - podmetnuti.

Prema informacijama do kojih je došao Jutarnji list, u sva tri podmenuta požara policija i vatrogasci naišli su na slične materijalne tragove koji upućuju na jedan nov način izazivanja požara na vozilima.

Naime, dok je u dosadašnjim slučajevima bilo uobičajeno da neko polije vozilo benzinom i zapali ga ili pak na vozilo baci nešto poput Molotovljevog koktela, ovde to nije bio slučaj.

Prema nezvaničnim informacijama, piroman se koristio kockama za potpalu koje se mogu kupiti u gotovo svakoj prodavnici. Te kocke je stavio na zadnji desni točak iznad kojega se nalazi rezervoar i zapalio ih.

Tako je stigao da se udalji jer treba neko vreme da se vatra proširi na rezervoar s gorivom. To objašnjava zbog čega se na nekim automobilima požar proširio, a na nekima se lokalizovao ili su se kocke ugasile, pa požar nije ni izbio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA