Velika akcija policije u BiH: Uhapšeno 12 osoba, 10 godina zatvorenicima krijumčarili stvari

U akciji koja je počela jutros uhapšeno je 12 osoba, a sprovedeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske

  • 0
Devojka u zatvoru Foto: Shutterstock

Osobe uhapšene u policijskoj akciji "Maglić", među kojima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda Foča Sreten Matović, sumnjiče se da su deset godina zatvorenicima u Foci i Trebinju za novac obećavali određene pogodnosti i krijumčarili im stvari u zatvor, prenose bosanskohercegovački mediji.

U akciji koja je počela jutros uhapšeno je 12 osoba, a sprovedeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske.

Uhapšeni se terete da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavestan rad u službi, prenosi sarajevski portal Klix.ba.

Oni se sumnjiče da su krivična dela počinili u periodu od 2010. do 2020. godine tako što su zatvorenicima u Kazneno-popravnom zavodu Foča omogućili razne nezakonite podgodnosti.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi sprovode na području Banja Luke, Prijedora, Bosanske Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, kao i u Kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a RS-a.

- U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim delima - navedeno je u saopštenju i dodaje da se sve aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

Video: Kako je Srbin koji je pobegao iz hrvatskog zatvora već bežao policiji i probio blokadu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA