≫ 

Zbog stava policije da ne obezbeđuje litiju, iz Golije ne idu peške do Nikšića, ali idu iz Gacka

Hiljade građana Crne Gore je nezaustavljivo, nikad u modernoj istoriji narod nije bio ovako složan

  • 4
Litija, Novi Beograd - Zemun Foto: ATA Images

Litija iz Golije će ići do Manastira Svetog Save pod Orlinom (Bobotovo groblje) gde će će služi moleban sa početkom u 16 časova, piše portal In4s.

Arhijerejsko nikšićko namesništvo obavestilo je narod Golije da se u nedelju, 16. februara, zbog stava Uprave policije Crne Gore da ne obezbeđuje litije koje u Nikšić dolaze regionalnim i prigradskim putevima, planirana litija neće organizovati od Golije do Nikšića peške, već će se organizovati litija od Hrama Svetog Apostola Petra i Pavla na Krscu sa početkom u 15 časova.

Litija će ići do manastira Svetog Save pod Orlinom (Bobotovo groblje) gde će će služi moleban sa početkom u 16 časova. Nakon molebna zainteresovani će kolima, autobusima krenuti za Nikšić, i okupiti se na platou ispred železničke stanice od 18 časova i priključiti velikoj nikšićkoj litiji.

U saopštenju koje potpisuje protojerej stavrofor Slobodan Jokić, arhijerejski namesnik nikšićki, obaveštava se verni narod Prage i Jasenovog polja da će se u Hramu Svetog Arhangela Mihaila u Pragi služiti moleban sa početkom u 16 časova nakon čega će se pridružiti velikoj nikšićkoj litiji.

Gačani će pešačiti 5 sati da podrže braću u Crnoj Gori

Litija iz Gacka će ispred stare crkve krenuti nakon nedeljne liturgije u 11 h, a sa Krsca u 15 h, kako bi svi stigli posle 5 sati pešačenja na moleban.

Preporuka je da se ne nose nikakva nacionalna obeležja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA