Određen jednomesečni pritvor muškarcu koji se sumnjiči da je izbo devojčicu (16) u Malom Lošinju

Rafajac se tereti za teško ubistvo, a pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela

  • 0
Branko Rafajac Foto: Facebook/Branko Rafajac

Branku Rafajacu (41) koji se sumnjiči za teško ubistvo devojke (16) u Malom Lošinju određen je jednomesečni pritvor. To je za Dnevnik.hr potvrdio i portparol riječkog Županijskog suda Zoran Sršen.

Rafajca su u subotu ujutru doveli na Županijski sud gde je iznosio obranu, iako ga je advokat Goran Crnković savetovao da se brani ćutanjem. Državno tužilaštvo predložilo je određivanje pritvora.

Državno tužilaštvo u Rijeci objavilo je da se Rafajac tereti za teško ubistvo. Kako navode, sumnja se da je u petak oko 6.25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom 16-godišnjoj devojci zadao ubodnu ranu u levu gornju stranu grudi. Zbog ubodne rane preminula je na mestu zločina.

Branko Rafajac Rafajac osumnjičen za ubistvo devojčice (16), Foto: Facebook/Branko Rafajac

Napominju da se radi o kaznenom delu koje s obzirom na uzrast deteta, u skladu sa Zakonom o sudovima za mladež spada u kaznenopravnu zaštitu deteta, pa se bez odobrenja nadležnog tela ne može obaviti sadržaj i tok postupka niti odluka donesena u predmetu.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, opasnosti od uticaja na svedoke kao i zbog nesmetanog odvijanja postupka jer se radi o krivičnom delu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja dela posebno teške.

Podsetimo, Rafajac je uhapšen zbog sumnje da je ubio 16-godišnjakinju koju je izbo nožem nakon što je upao u kuću u kojoj su bile ona i njena majka.

On je, sumnjaju istražitelji, s nožem u rukama upao u kuću u kojoj su bile majka i 16-godišnja ćerka. Prvo je naleteo na majku L. Z. na koju je nasrnuo nožem. Navodno je to učinio u potpuno rastrojenom stanju. Potom je ubio tinejdžerku koja je pokušala da odbrani majku.

Mi tog čoveka uopšte ne poznajemo, ne znamo ko je on - rekao je D.T, otac 16-godišnjakinje i suprug L.T.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA