≫ 

Supruga osumnjičenog za ubistvo devojčice u Hrvatskoj: "Samo on zna kakvi su ga demoni naveli na to"

Bivša nevenčana žena Branka Rafajca navela je da je njenom nekadašnjem partneru bila potrebna psihijatrijska pomoć na šta je ona odavno ukazivala

  • 3
Branko Rafajac Foto: Facebook/Branko Rafajac

Žao mi je tog deteta. I ljuta sam na sve, jer je sve moglo da se spreči, ali nažalost nije i sada je kasno za sve. Svi smo zakazali, svi mi, ljudi u institucijama pogotovo. Oni jako dobro znaju što se trebalo da urade.. Pitam se hoće li posle svega ovoga moći da žive i imaju na duši dete koje nije ništa krivo. On neka odgovara, nema o tome govora, ali gotovo je sada, prekasno je za sve - kroz plač, gotovo jecajući ispričala je za Jutarnji.hr osoba koja najbolje poznaje Branka Rafajca (41), čoveka osumnjičenog da je u petak u 6.20 sati nožem u Malom Lošinju ubio svoju 16-godišnju komšinicu - njegova bivša nevenčana supruga.

Kako je ispričala, kobnog momenta je radila jutarnju smenu kao konobarica u restoranu, sve dok po nju nije došla policija, kako bi dala izjavu o svojim saznanjima. Ispričala im je sve što je znala, iako su sve te informacije od nje dobili puno pre tragedije.

- Živeli smo zajedno u vanbračnoj zajednici 15 godina, nismo se nikada venčali i nismo imali dece. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja. On je bio normalna osoba, s kojom je moglo normalno da se razgovara i šali. A onda se sve promenilo. Pre dve godine je prestao da bude osoba koju sam poznavala. S čime je on tada počeo da se bori i kakvi su ga demoni naveli na ovo, to samo on zna - ispričala je Brankova bivša i dodala:

- Najviše mi je žao tog deteta koje je stradalo ni krivo ni dužno, a to sam mogla da budem ja, trebalo je da budem ja... on je mene tražio, to je jasno.

Rafajčeva bivša nevenčana supruga dalje navodi da je Branko 2018. završio na psihijatrijskom lečenju gde je ostao četiri meseca, vratio se u februaru prošle godine i tada je funkcionisao normalno jer je pio lekove i počeo je da radi. U avgustu se sve promenilo, kada je Rafajac počeo da se ponaša kao pre lečenja.

- Svima sam izričito navodila da je on opasnost i za sebe i za druge. U policiji sam bila nekoliko puta. Oni su jako dobro upoznati sa svime, mogli su da očekuju upravo ovako nešto, to je ono čega sam se najviše bojala da će se dogoditi - ispričala je ona.

Žena navodi da se bezbroj puta obraćala policiji, lekarima, socijalnoj službi... kako bi reagovali jer je Branku, kako je ispričala, mesto u psihijatrijskoj ustanovi. Jednom ga je, kaže, kada su se sreli na kafi kako bi razmenili stvari posle raskida, videla na 15 minuta.

Branko Rafajac Branko je 2018. godine išao na psihijatrijsko lečenje, Foto: Facebook/Branko Rafajac

- Bio je u katastrofalnom stanju, pričao je nepovezano. Nije se moglo razgovarati s njim. Zato sam i išla u Centar. Došli su do njega, ali nije hteo da im otvori vrata. Njegov lekar nije želeo da ima nikakve veze s njim, rekao je da više nije njegov pacijent jer je izgubio zdravstveno osiguranje. Socijalni radnici su mu ponovno došli na vrata s policijom u pratnji. Tražio im je sudski nalog, a pošto ga oni nisu imali, okrenuli su se i otišli, umesto da su provalili i smestili ga tamo gde je trebalo odavno da završi - smatra Brankova bivša supruga.

Dozivao njeno ime

Rekla je i da on prema njoj nikad nije pokazivao fizičku agresiju, ali maltretiranje je bilo na psihičkoj bazi. Ne zna čime se bavio poslednjih meseci, misli da je živeo od zarade koju je prikupio radeći sezonu, ne zna sa kim se družio niti da li ke konzumirao alkohol i drogu.

Sa porodicom u kojoj je napravio tragediju nikad nisu imali nikakvih kontakata.

- Ne poznajem te ljude, možda bih ih prepoznala po viđenju, ali nikad s njima nismo imali nikakav kontakt. Pokušavam da ih se setim, ali ne mogu nikako - dodaje.

Na pitanje da li je Branko dozivajući njeno ime tražio možda njenu pomoć, ili je možda ona trebalo da bude žrtva, Rafajčeva bivša odgovara:

- Ne znam, nešto od toga jeste, ja stvarno ne znam šta mu je bilo u glavi... Svima sam pričala, niko me nije slušao, i od njega sam tražila da potraži pomoć, ni on me nije slušao. Kad je izašao iz bolnice, vodila sam brigu o svemu, ja sam ga vozila na kontrole, ali kad smo počeli da radimo sezonu prošlog leta, sve je opet krenulo. Morao je da bude pod nadzorom. Svi smo zakazali, celo društvo, ali kasno je, kasno - požalila se kroz plač žena.

Video: Kraj krvave drame u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha

    16. februar 2020 | 19:23

    I ovaj ima suprugu..

  • Jovo

    17. februar 2020 | 00:52

    Tipicni efekat akithizije, sporednog efekta anti-psihotika. Akithizija je nemir koji mora da zavrsi ili ubistvom ili samoubistvom. U Beogradu identican slucaj Djurovic koji je ubio studenta Mileusnica kojega nije poznavao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA