≫ 

Dodik: Goodbye BiH, welcome RS-exit

Dodik je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište

  • 64
Milorad Dodik, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Goodbye BiH, welcome RS-exit - izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na početku obraćanja na posebnoj sednici Narodne Skupštine Republike Srpske. On je naglasio da je parlament RS ključno mesto svih odluka i da samo ona može da govori u ime naroda.

- Mi ne smemo oklevati da donesemo odluke važne za našu budućnost. Ovaj put smo ozbiljni i nećemo prihvatiti neko drugo kretanje - rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska i srpski narod nemaju šansu u BiH, jer se posmatraju kao kategorija koju Sarajevo i Bošnjaci ne prihvataju i koju mrze i žele da unište, te da su bošnjački političari uvereni da je došao trenutak za konačni obračun sa srpskim narodom, prenosi RTRS.

Dodao je da je njihovo uverenje da će stranci spasiti BiH - naivno, te da Srpska nema nijednu drugu soluciju nego da se vodi svojim interesima.

Dodik je rekao i da je današnja posebna sednica sazvana jer je srpski narod prevaren.

- Pokušavaju nas napraviti manje vrednim, računajući da samo oni znaju šta je za nas dobro. Sve o Ustavnom sudu je već rečeno. Ovaj put je taj sud otišao dalje i sebi dao za pravo da donosi odluke i prebacuje imovinu na BiH, a to joj ne pripada - naveo je Dodik.

Kako je ocenio, mnogi sa Zapada misle da Srpska nije sposobna i spremna da brine sama o sebi.

Dodik je zahvalio liderima svih političkih partija na predanom radu i spremnosti da prevaziđu netrpeljivposti u odbrani interesa Srpske.

- Za 60 dana se vidimo, verujem da ćemo biti u onome što sam na početku rekao - rekao je Dodik.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    17. februar 2020 | 22:37

    Vala nema Bosne. A nece je vala ni bit. Jerbo ako nema Srbina nece vala bit ni Bosne.

  • ivan s

    17. februar 2020 | 18:04

    Evo nama novih Vojvođana.

  • Bog vam dao pameti

    17. februar 2020 | 18:53

    Razdor medju ljudima pravite vi politicari i nacionalni fanatici.Ja od komsije muslimana i par skolskih drugara nikada nisam dozivio neprijatnost niti rodjendan,krsnu slavi,Bozic i Vaskrs da se ne cestita.Bolje spasavaj fabrike koje se mogu spasiti.Referenduma se sjetis pred izbore jer nemate vise sta da ponudite ljudima.Mislis da Srbiji treba bijeda od zemlje koju ste sami napravili?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA