≫ 

Konobara iz Zagreba žena ostavila zbog koleginice: Molio je da se vrati, na kraju završio u zatvoru

Hrvat je na sudu izjavio da je samo želeo da sačuva porodicu te da i dalje jako voli svoju suprugu

  • 2
Zatvor, zatvorenik, lezbejke Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Konobar iz Zagreba (42) posumnjao da se njegova nevenčana supruga, s kojom ima decu, viđa sa koleginicom s posla, te je počeo da je uhodi, što je rezultiralo kaznom zatvora od 6 meseci, piše Jutarnji.hr.

Prema optužnici, on je od 5. juna do 26. jula 2018. godine na sve moguće načine pokušavao da nastavi vezu, nakon što mu je sada već bivša partnerka dala do znanja da je njihov zajednički život gotov.

Konobar je svakodnevno pratio ženu do posla, slao joj SMS poruke u kojima ju je pozivao na sastanke, a nije štedeo ni na rečima ljubavi ponavljajući da je voli i da želi da mu se vrati. Ipak, ona je uporno pokušavala da mu objasni da je kraj, da ne želi više da bude s njim, preklinjući ga pritom da joj ne šalje poruke.

Međutim, niz odbijanja u njemu je izazvao dodatni bes pa joj je čak poslao poruku da će zapaliti njihovu zajedničku kuću, a 11. jula oko 21 sat sačekao ju je ispred stambene zgrade naznačivši joj: "Ako ideš da se nađeš sa svojom partnerkom, ići ću za tobom i biće svega".

Prestravljena žena se na kraju te večeri zaključala u svom stanu i pozvala policiju.

- Tačno je da sam bio nametljiv. Ali moja vanbračna supruga je započela ljubavnu vezu s drugom ženom koja je bila naša kućna prijateljica. To sam uočio jer sam počeo da primećujem određenu dozu nervoze prema meni. Iako nije htela da mi prizna, govorila je da joj je ta druga žena samo koleginica s posla i da se viđaju samo na kafi.

U junu 2018. je napustila naš zajednički dom i preselila se kod svoje sestre, a mene je sve vreme uveravala da nije ni u kakvoj vezi. Odlučio sam da je pratim jer sam hteo da vidim da li je to istina. Želeo sam da spasim svoju porodicu - ispričao je Zagrepčanin.

On je dodao da je tako postupio ne zbog pameti, već zbog srca.

- Deca su posle svega ostala da žive sa mnom - ispričao je konobar na sudu, priznavši iskreno da suprugu i danas voli jako.

Stav suda je da je postupao sa jasnom namerom i da je bio svestan da čini krivično delo kako bi kod bivše partnerke izazvao osećaj straha i nelagode.

- Ovakvo postupanje okrivljenog bez obzira na pobude nema opravdanja. Ono zaslužuje svakako osudu i prekor, čega je i sam svestan rekavši da je samo želeo da spasi svoju porodicu, ali na pogrešan način - stoji u obrazloženju presude.

Pored kazne od 6 meseci zatvora, konobar će morati da plati i 500 kuna sudskih troškova, što je oko 8.000 dinara.

Video: Trljala se o napucanog momka, on je oladio zbog dečka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naa

    18. februar 2020 | 06:09

    I opet su "jadne" zene nevine a muskarci su krivi i ne valjaju...stara ali dobra "Zena je zlo bez koga se ne moze".

  • misa

    18. februar 2020 | 01:32

    E oni u evropi a sudski troškovi 8000 DIN a kod nas kolko bi mu izasli troškovi plus dužina sudjenja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA