Talas nasilja u Hrvatskoj: U samo nekoliko dana niz stravičnih napada, žrtve i maloletnice

Za samo tri dana ubijene su tinejdžerka u Malom Lošinju i 37-godišnja majka devetoro dece u Međimurju, 16-godišnjakinja u Novom Zagrevu pronađena je mrtva...

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Talas smrtonosnog nasilja širi se Hrvatskom poslednjih nekoliko dana. Za samo tri dana ubijene su tinejdžerka u Malom Lošinju i 37-godišnja majka devetoro dece u Međimurju, 16-godišnjakinja u Novom Zagrevu pronađena je mrtva, a u napadu nožem na zagrebačkoj Trešnjevici povređena su dvojica muškaraca. Sinoć su iz Međimurja ponovo stigle strašne vesti jer je u jednom mestu pronađeno telo starice.

Srednjoškolka (16) iz Malog Lošinja je ubodena nožem na ulazu u svoj dom dok se spremala da krene u školu. Bezuman napad bez ikakvog povoda završio se stravičnim ishodom: nepovratno se ugasio jedan mladi život, samo zato što se nesrećna tinejdžerka našla na putu čoveku na čije problematičo ponašanje okolina nije pravovremeno reagovala.

Za zločin je osumnjičen Osječanin Branko Rafajac koji u Lošinju živi već sedam godina, a prijavljen je zbog porodičnog nasilja, posedocanja droge i remećenja javnog reda i mira. Pretprošle godine bio je hospitalizovan u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

U subotu je potom, oko 7 ujutru, pronađeno beživotno telo druge 16-godišnje devojke, umotano u tepih, na stepenicama prema podrumskom prostoru zgrade u Zemljakovoj ulici u novozagrebačkom naselju Sopot. Beživotna devojka ležala je na stepenicama s glavnom na dole. Policija je privela 30-godišnjeg državljanina BiH s prebivalištem u Hrvatskoj zbog sumnje da je povezan sa njenom smrću.

U nedelju je Županijska bolnica u Čakovcu obavestila policiju da je na hitno bolničko odeljenje primljena 37-godišnjakinja iz romskog naselja Piškorovec s teškim povredama opasnim po život, a juče je javljeno da je ona umrla.

Iza sebe je ostavila devetoro dece, a policija je uhapsila 35-godišnjaka s područja opštine Mala Subotica zbog sumnje na ubistvo. Nezvanično, radilo se o porodičnom nasilju.

Pakleni vikend zaokružio je 31-godišnjak koji je na području zagrebačke Trešnjevke pod uticajem alkohola u jednom kafiću nožem napao i izbo dvojicu muškaraca. S mesta događaja vozilo Hitne pomoći odvezlo je izbodenog 33-godišnjaka u bolnicu Sveti Duh, a napadnuti 38-godišnjak prevezen je u bolnicu Svete milosrdnice. Napadač je pobegao s lica mesta, ali je brzo uhvaćen.

Onda je sinoć stiglo još strašnih vesti, u kući u međimurskom mestu Novakovec pronađeno je telo žene. Reč je o starijoj osobi od skoro 80 godina, piše Index.hr.

Policija sumnja na nasilnu smrt, a susedi navode da ženu nisu videli najmanje nedelju dana.

Video: U Zagrebu policija pronašla šest žrtava u jednoj kući

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA