≫ 

Milanović je ipak malo zaobišao protokol na inauguraciji, njegovi sinovi prekršili bonton

Milanović je, naime, nakon što je najavljeno svečano polaganje Zakletve odmah počeo da čita tekst

  • 4

Novi hrvatski predsednik Zoran Milanović malo je "zaobišao" protokol prilikom polaganja zakletve, a predsednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović tim povodom kaže da je za taj sud najvažnije da se drži onoga na šta se zakleo.

Milanović je, naime, nakon što je najavljeno svečano polaganje Zakletve odmah počeo da čita tekst, a trebalo je da sačeka da tekst Zakletve ponavlja nakon što ga najpre izgovori predsednik Ustavnog suda.

U trenutku kada je predsednik Ustavnog suda Šeparović krenuo prema Milanoviću kako bi pročitao tekst Zakletve, Milanović je već počeo da čita na šta je predsednik Ustavnog suda zastao i samo se nasmešio.

Šeparović je objasnio da je prema Protokolu najpre trebalo da kaže da je vlada raspisala izbore, kad su održani, koji su rezultati izbora i onda tek da pozove predsednika da potpiše Zakletvu.

- Međutim, on (Milanović) je sam izrekao tekst Zakletve, što je bilo i dogovoreno, i ja ne vidim tu neki poseban problem. Bitno da je sve u skladu s Ustavom i zakonom - rekao je Šeparović i dodao da je za Ustavni sud najvažnije da se novi predsednik pridržava onoga što je izrekao.

Milanovićevi sinovi prekršili bonton ponašanjem kad im je Kolinda pružila ruku

Sinovi Zorana Milanovića, Ante i Marko, sedeli su u prvom redu tokom očeve inauguracije, a Kolinda Grabar Kitarović im je pružila ruku kad je malo pre početka inauguracije ušla u dvoranu, prenosi Index.hr.

Međutim, sinovi Zorana Milanovića nisu ustali kada im je donedavna predsednica pružila ruku, a o tom njihovom postupku pokrenula se i rasprava na društvenim mrežama.

- Iskreno malo mi je ružno da Milanovići juniori nisu ustali kad im je KGK pružila ruku - napisala je jedna tviterašica.

- Svi su ustali kad im je pružila ruku, jedino nisu njegova mama i sinovi. Za mamu mi je apsolutno u redu, starija je žena - dodala je.

Poljubac i cveće za Kolindu

Zoran Milanović, kome mandat hrvatskog predsednika počinje od ponoći, cvećem i poljupcima ispratio je danas dosadašnju predsedncu Kolindu Grbar Kitarović sa Pantovčaka.

Tim je činom i završena svečanost Milanovićeve inauguracije kao petog hrvatskog predsednika.

Na ulaznom platou na Pantovčaku u tom je trenutku orkestar Hrvatske vojske svirao "Mi smo garda Hrvatska".

Pre toga u predsedničkom Kabinetu održana je polusatna primopredaja dužnosti, prenela je Hina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    18. februar 2020 | 14:39

    To su ti zapadne i evropske vrednosti jadni su ti oni cime se ponose istok se toga stidi nije hitler bio lud kad je rekao da su ustase najveci otpad na svetu i njega je jasenovac zgrozio.

  • Cro

    18. februar 2020 | 21:39

    To je navodno vas problem ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA