≫ 

"Dužni ste da budete uz pravoslavnu braću": Šeik zove muslimane da podrže proteste u CG

Ovi hrišćani nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Pariza, pa Venecuela mora da kleči na kolenima pred njima, kao i Bolivija, Rusija, Kina, Iran i Koreja, kaže Imran

  • 15
Šeik Imran Foto: Printscreen/Youtube

Islamski propovednik šeik Imran podržao je litije u Crnoj Gori, koje se od Božića svakog četvrtka i nedelje održavaju u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi veroispovesti. On se obratio muslimanima koji žive na području Bosne i Hercegovine, Albanije, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Slovenije i poručio im da podrže proteste za spas svetinja koje su ugrožene tim spornim propisom.

- Vaša je dužnost, odgovornost i obaveza... je da stanete rame uz rame sa vašom braćom pravoslavnim hrišćanima podržavajući ih složno i solidarno protiv iskvarenosti crnogorske vlade koja vodi rat protiv pravoslavne crkve - istakao je šeik.

- Ovi hrišćani nisu arogantni kao oni koji vladaju iz Vašingtona i Pariza, pa Venecuela mora da kleči na kolenima pred njima, kao i Bolivija, Rusija, Kina, Iran i Koreja.

Ko god nije spreman da klekne pred njima, oni će započeti rat protiv njih, oglasiti ih kao odmetnutu državu, terorističku zemlju... Ti hrišćani biće vam najbliži u ljubavi i privrženosti.

Oni neće biti oholi i neće imati arogantni cilj da vladaju svetom, niti će da nametnuti pun spektar nasilja koji je neophodan da bi se dominiralo čovečanstvom - dodao je Imran.

Propovednik je izrazio nadu da će ove reči stići "do muslimana gde god da su, a naročito na Balkanu".

- Da sledite Božja uputstva iz Kurana, i da prihvatite priliku da budete rame uz rame sa vašom hrišćanskom braćom, kako bi pružili otpor crnogorskoj vladi. Neka Alah pomogne potlačenima. Hvala vam. Salaam alaikum - zaključio je Imran.

Video: Hriste Bože odjekuje preko Zetske nahije

(M. Lj.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko

    19. februar 2020 | 10:04

    Alah ti podario sve najbolje pravi vjernik a ne kao milo samo u svoj kapital vijeruje.

  • Рус

    19. februar 2020 | 05:53

    Ovom podrškom Šeika Milu treba da bude jasno sve. Spavš li mirno Djukanoviću Milo??

  • Nk brani svetinje

    19. februar 2020 | 01:22

    Molim redakciju Telegrafa da ova vijest bude bar 12h sati u vrhu rubrika da svi vide i dijele...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA