≫ 

Hrvatica zaboravila da plati TV pretplatu: Navela da boluje od alchajmera, odluka suda je šokantna

Žena iz Varaždina je molila da dug plati na rate

  • 2
Baba gleda TV, baba, televizor, TV Foto: Shutterstock

Opštinski sud u Varaždinu objavio je sadržaj nepravosnažne presude donete prošle sedmice kojom se 80-godišnjoj Varaždinki nalaže da Hrvatskoj radioteleviziji plati 480 kuna (oko 7.550 dinara) na račun neplaćene televizijske pretplate.

Kako je istaknuto u presudi, Varaždinka je u prigovoru na opomenu napisala da je u 80. godini i da boluje od Alchajmerove bolesti i da je nesvesna svojih obaveza, što je uzrokovalo nekontrolisani broj opomena koje porodica pokušava da reši, piše Varaždinski.hr.

Dodala je u prigovoru kako predlaže da dug otplati na rate, ali da se poštedi plaćanja troškova sudskog postupka i da joj se raskine ugovor s HRT-om.

HRT je u svom odgovoru na prigovor istakao kako "svako ko ima u vlasništvu ili posedu radio i TV prijemnik odnosno drugi uređaj za prijem radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prenosnim signalom dužan da HRT-u plaća mesečnu pretplatu".

- Činjenice koje tužena navodi, a tiču se njenog lošeg zdravstvenog i imovinskog stanja, nisu pravno relevantne za obavezu plaćanja pretplate - odgovorili su s HRT-a.

Sud je na kraju odlučio kako je platni nalog za prinudnu naplatu osnovan.

- Imajući u vidu navedene zakonske odredbe, kao i priloženu dokumentaciju iz koje proizlazi da je pretplatnički odnos tužene s tužiteljem kroz utuženo razdoblje bio aktivan, jer prijavljeni prijemnik pre utuženog razdoblja nije odjavila, sud je irelevantnim ocenio njene navode koje se odnose na zdravstveno i imovinsko stanje - obrazloženje je varaždinskog suda.

Žena osim 480 kuna duga mora da plati i 830 kuna za troškove. Ima pravo žalbe.

Video: Baka sišla sa 10. sprata po fasadi: Ovo je sva strahota Alchajmera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čiča

    20. februar 2020 | 10:21

    Državi ne duguj, s' policijom ne druguj.

  • Cika Velja

    20. februar 2020 | 11:02

    Minimalnim uvidom u sve zakone pisane ljudskom rukom,ocito je da te zakone covek ne interesuje!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA