≫ 

Nesvakidašnji prizor kraj Đurđevih stupova: Vernicima krenule suze kada su ove dve devojke zapevale

Pesma dve devojke izmamila vernicima suze

  • 6

Vernici širom Crne Gore već više od mesec dana protestuju zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Svakog četvrtka i nedelje u gradovima širom ove zemlje organizuju se litije, kako bi narod iskazao protest zbog spornog zakona.

Tako se i prethodnog vikenda na ulicama gradova okupilo na desetine hiljada ljudi, a vernici u Beranama prisustvovali su prizoru koji im je izmamio suze na oči.

Naime, nakon molebana u porti manastira Đurđevi stupovi, ispred bogomolje stale su dve devojke, obučene u belo i zapevale pesmu Majke Angeline, što je raznežilo sve okupljene, a nekima su niz obraze klizile i suze.

Devojke anđeoskog glasa su Julijana Radovanović i Tijana Butrić. Tijana je, naime, iz Beograda, a u Crnu Goru je otišla sa ocem, koji je poreklom odatle kako bi prisustvovala litiji.

Podsetimo, i večeras će širom Crne Gore biti organizovane litije, a više od 100 Mojkovčana je ranije danas krenulo u 27 kilometara dug molitveni hod od Svetog Đorđa iz Dobrilovine prema hramu Hristovog Roždestva, kako bi prisustvovali molebanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA