"Biće deportovan ako dobrovoljno ne ispuni zahtev": Krstović mora odmah da napusti bolnicu i Nemačku

Takva odluka doneta je na zahtev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije

  • 2
Hanover nemačka policija ranjen

Printskrin: Facebook/NDR Niedersachsen

Ranjeni Igor Krstović mora odmah da napusti bolnicu u Hanoveru, ali i Nemačku. Nemački mediji objavili su da je naredba za proterivanje crnogorskog državljanina postala nužna, jer Krstovićev boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru predstavlja prijetnju javnoj bezbednosti, pišu "Vijesti".

Takva odluka doneta je na zahtev Grada Hanovera, a u uskoj koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Donje Saksonije. Tamošnje Imigraciono Krstoviću je uručilo naredbu - da je dužan odmah napustiti njihovu teritoriju.

- Ako dobrovoljno ne ispuni zahtev, biće deportovan - pišu nemački mediji.

Pre odluke da deportuju Krstovića, teško ranjenog krajem januara u Zeti, nemačka javnost danima je oštro osuđivala što ga tamošnja policija danonoćno čuva. Reagovali su čak i pojedini političari, tražeći da Krstović snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke poreske obveznike. Policija je, međutim, tvrdila da je takav stepen obezbjeđenja neophodan.

Krstović je na lečenje u Hanover transportovan 7. februara. Podgorički mediji ističu da je nejasno da li će Krstović tražiti da ostane u bolnici zbog lečenja ili će se žaliti na odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lolita

    20. februar 2020 | 22:50

    Bravo za gradjane Hanovera i njihovu izvrsnu vlast.Tako se ponasa i radi PRAVNA DRZAVA.Kod nas kriminalci i skoro svi skorojevici dobijaju poseban tretmam.Prevoz helikopterom apartmane po bolnicama i besplatno lecen je.E zato bravo za gradjane Hanovera i izvrsnu last -pravnu drzavu.E jadna si Srbijo sa bivsim i sadasnjim vrsiocima vlasti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA