≫ 

Hodočasnici posle 10 dana pešačenja stigli u Nikšić: Dočekali ih bakljadom i skandiranjem

Oni su najavili da im je cilj da dođu u Podgoricu 23. februara, gde bi trebalo da prisustvuju litiji u glavnom gradu Crne Gore

  • 6
Pešačenje od Beograda do Podgorice

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Šestorica hodočasnika, koji su pre 10 dana krenuli pešice iz Hrama Svetog Save na Vračaru, dočekani su u Nikšiću.

Ognjen Maraš, Kristijan Vukojičić i Miloš Ajković iz Zete, Aleksandar Babić iz Prijepolja, Miroslav Antić iz Zemuna i Goran Pajović iz Podgorice došli su peške u Nikšić u znak solidarnosti sa ljudima u Crnoj Gori koji protestuju protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Doček uz bakljadu organizovan je ispred Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću, a okupljeni građani pevali su pesme o Kosovu, a skandirali su i "Ne damo svetinje".

- Prevalili smo 440 kilometara i svuda kuda smo prolazili dočekivani smo sa radošću i ljubavlju. Ostala nam je trasa preko Danilovgrada do Podgorice gde ćemo se u nedelju priključiti litiji. Ovo što su nam Nikšićani priredili bilo je veličanstveno. Ovaj narod je jedno i za nas ne postoji granica između Crne Gore i Srbije - kazao je za "Novosti" jedan od hodočasnika, Ognjen Maraš.

Oni su najavili da im je cilj da dođu u Podgoricu 23. februara, gde bi trebalo da prisustvuju litiji u glavnom gradu Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    21. februar 2020 | 22:10

    Ujedinimo se svi Srbi sada kada nam je najteže i pokažimo svima da nas i dalje mnogo ima u bratskoj Crnoj gori jer smo mi jedan narod!

  • mito

    21. februar 2020 | 22:14

    Nas Srbe moze samo da ujedini pravoslvalje i nikakva ideologija .Batalite ove komunisticke gluposti cak i od starog komunjare Mila

  • Herc

    22. februar 2020 | 02:43

    Ovo je omladina za uzor, a ne oni po splavovima .... Bog vam dao sve najbolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA