≫ 

Škaljarac priznao ubistvo Šćepana Roganovića? I saučesnik sve otkrio policiji

Vujića i njegovu ekipu bezbednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana

  • 6

Novljanin Krsto Vujić organizovao je i naručio ubistvo sugrađanina Šćepana Roganovića, saopšteno je Vijestima iz više nezvaničnih izvora i rečeno da su istražitelji na tragu osobi koja je iz vatrenog oružja usmrtila tog 35-godišnjaka.

Scepan Roganovic Ubijeni Šćepan Roganović Foto: Facebook

Pre nekoliko dana uhapšen je Miloš Đuričković - osumnjičen da je pomogao nakon zločina i uništio tragove, između ostalog, zapalivši motocikl kojim je navodno prevezao ubicu posle pucnjave 13. februara. Njemu je juče određen pritvor.

Vijestima je rečeno da je na saslušanju priznao da je bio saučesnik u ubistvu Roganovića.

Jedan od izvora ovog lista, saopštio je da je 27-godišnji Đuričković uhapšen ispred zgrade u kojoj je bio takozvani štek stan, za pripadnike te kriminalne organizacije.

Pretresom tog objekta, navodno, pronađeni su dokazi koji će koristiti tužiocima u istrazi...

Škaljarski klan?

Vujića i njegovu ekipu bezbednosne službe tretiraju kao članove škaljarskog klana.

On je septembra 2018. godine preživeo treći pokušaj ubistva - tada je ranjen dok je u porodičnoj kuću u Meljinama bio u društvu majke, supruge i dvoje maloletne dece.

Škaljari, škaljarski klan Sumnja se da su pripadnici Škaljarskog klana Foto: S. Pikula

Prema nezvaničnim informacijama, na njega je pucano hicima iz puške sa snajperskim nišanom. Pogođen je u butinu, ali nije bio životno ugrožen.

Godinu dana ranije, takođe u Meljinama, na njega je napadač otvorio vatru sa motocikla u pokretu. Vujić tada nije povređen, a napadač je pobegao.

Vujić i njegov tada trogodišnji sin ranjeni su pre četiri godine u Herceg Novom. On je tada nameravao da uđe u svoj parkirani automobil, ali je u tom trenu aktivirana eksplozivna naprava.

Poznat kao Terminator

Hrvatski Jutarnji list objavio je pretprošle i prošle godine više tekstova o istragama tamošnjih tužilaca i policije, tokom kojih su identifikovane organizovane grupe koje su sačinjavale falsifikovana dokumenta, mahom za pripadnike srpskog i crnogorskog podzemlja.

Pucnjava, ubistvo, pištolj Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja Foto: Shutterstock

Među njima, kako pišu, bio je i Vujić, kojeg nazivaju Terminator, plativši dokumenta na ime Gordan Kelebuda.

Tada je saopšteno da su hrvatska dokumenta koristila i dvojica navodnih vođa škaljarskog kriminalnog klana Jovan Vukotić i Igor Dedović, koji su dobili identitete Đorđa Radojčića, odnosno Dragana Popovića.

Hrvatska policija utvrdila je da je član tog klana Jovan Jovanović imao pasoš na ime Nenad Kleuta. Navodno blizak saradnik Jovana Vukotića, Dragan Pečurica, koristio je hrvatski pasoš u kom su bili podaci Saše Budimira...

Niz ubistava

Šćepan Roganović pogođen je hicima iz vatrenog oružja u trenutku kada je krenuo da silazi stepeništem koje od Kanli kule vodi ka gradu. Treća je žrtva iz porodice Roganović od početka sukoba crnogorskih kriminalnih klanova.

Niko Roganović Niko Roganović Foto: MUP

Njegov otac Niko (66) ubijen je u noći 26. jula 2017. godine. Policija nije otkrila dvojicu napadača koji su ga sačekali stotinak metara od kuće u kojoj je živeo i u njega ispalili više hitaca.

Tri meseca pre tog ubistva teško je ranjen njegov mlađi sin i brat ubijenog Šćepana - Duško. Taj Novljanin ostao je bez obe noge u podmetnutnoj eksploziji 26. aprila 2017. Ni taj napad nikada nije rasvetljen.

Brat od strica braće Roganović, Vladimir Roganović (31), ubijen je 21. decembra 2018. u Beču.

Puna usluga za Terminatora

Jutarnji list je krajem 2019. godine objavio nove detalje o tamošnjim službenicima policajcima osumnjičenim za ilegalno prebacivanje kriminalaca preko granice.

Hrvatski pasos Izdavali im lažne hrvatske pasoše Foto: Wikipedia

U tom kontekstu pišu da je K. Kalaica, za sigurno prebacivanje osoba preko granice, bez ikakve kontrole, koristio i svoju tadašnju funkciju, tražeći da ne kontrolišu ni njega ni osobe koje će s njim, odnosno u vozilu iza njega doći na granični prijelaz.

Piše da je na taj način i Crnogorac Krsto Vujić zvani Terminator, u septembru 2018. dobio “punu uslugu”.

- Organizirali su u april ove godine njegov nesmetani ulazak u RH preko prelaza Novo Selo Žumberačko, potom su ga smestili u jedan zagrebački hotel, a izvadili su mu lične  dokumente na ime Gordan Kelebude u PP-u Vojnić uz pomoć suosumnjičenih službenika i zaposlenika policije - piše u tekstu objavljenom na sajtu jutarnji.hr.

Video: Uhapšen škaljarac u Subotici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Casper👻

    22. februar 2020 | 19:28

    Ima li u svetu zemlje koja ima više kriminalaca po glavi stanovnika od Crne Gore?

  • Sima

    22. februar 2020 | 18:53

    Dosta vise o tim nebitnim klanovima odnosno o dve "ulice",dosadili su vise i bogu i narodu!!!!!

  • Rambo

    22. februar 2020 | 19:02

    Milo se "nasekirao"zbog ovoga🤧😫😫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA