≫ 

Hrvatsko Ministarstvo prosvete preporučilo otkazivanje izleta u Italiju zbog koronavirusa

Od škola se traži i da pošalju podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja juna

  • 2
Casalpusterlengo, Sever Italije, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Hrvatsko Ministarstvo nauke i obrazovanja izdalo je danas preporuku školama da otkažu sva organizovana putovanja u Italiju zbog koronavirusa.

- U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, a vodeći računa o bezbednosti učenika i nastavnika, ovim putem upućujemo Vas da otkažete sva organizovana putovanja u Italiju u narednih mesec dana - navodi se u saopštenju koje je potpisala hrvatska ministarka Blaženka Divjak, prenosi Jutarnji list.

U saopštenju se od škola traži i da pošalju podatke o planiranim putovanjima učenika u Italiju do kraja juna i dodaje se da Ministarstvo zajedno sa drugim ministarstvima prati situaciju.

Da podsetimo, četiri osobe preminule su u Italiji od koronavirusa, dok je više od 165 obolelo pre svega u pokrajinama Lombardija i Veneto na severu Italije.

Gimnazijalci iz Pule, koji su u subotu boravili u Veneciji na tradicionalnom karnevalu, vratili su se kućama, ali su im iz Službe za epidemiologiju hrvatskog Zavoda za javno zdravlje savetovali da ostanu u kućnoj izolaciji i ne idu u školu.

Video: Strašan snimak iz Kine: Žena vrišti dok je stavljaju u metalnu kutiju jer sumnjaju na koronavirus

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    24. februar 2020 | 10:03

    Pametni ljudi, i ja sam trebao neki paket naruciti iz Italije ali i ja cu otkazati paket tj. sledece godine cu to naruciti sto sam planirao inace ove godine.

  • Anja

    24. februar 2020 | 10:38

    Kako mogu to da urade strasno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA