Stigli rezultati testiranja u Zagrebu: Otkriveno da li šest sumnjivih imaju koronavirus

Ministar je potvrdio da su rezultati negativni, ali se čekaju još uzorci iz Rijeke. Njih pet trebalo bi da stigne večeras

  • 1
Iskrcavanje kruzera Diamond Princess, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Klinici za infektivne bolesti Dr Fran Mihalević u Zagrebu u toku je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19), po jedan iz Splita i Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i Siska. Kako prenosi Index.hr, svi su negativni na koronavirus.

Ministar je potvrdio da su rezultati negativni, ali se čekaju još uzorci iz Rijeke. Njih pet trebalo bi da stigne večeras.

Da podsetimo, u apotekama širom Hrvatske vlada nestašica zaštitnih maski, zbog velike potražnje usled panike koja je zavladala zbog mogućnosti širenja novog koronavirusa.

Prema pisanju Indexa, maske ne stignu ni da se proizvedu s obzirom na ogromnu potražnju nakon opšte panike.

U Hrvatskoj još nema potvrde o zaraženim osobama, a u 14-dnevnom karantinu su učenici iz škola u Puli, Splitu i Omišu, koji su boravili u Italiji.

Inače, još jedna osoba preminula je od posledica koronavirusa u Italiji, čime je broj žrtava porastao na šestPreminuli od koronavirusa u Italiji su uglavnom starije osobe koje su i ranije imale ozbiljnih zdarvstvenih problema, među kojima su 88-godišnji muškarac iz Lombardije i muškarac (84) iz Bergama koji je već bio hospitalizovan.

Video: Patrole karabinjera oko grada u karantinu: Italijanski Lodi je grad duhova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA