≫ 

Osnovci iz Sarajeva bili u Italiji, nepregledani vraćeni kući i pušteni da idu u školu

Đaci su po povrtaku iz Italije prvo otišli u školu, a tek onda su poslati kući

  • 1

Grupa od 14 učenika, nastavnica i direktor Osnovne škole Grbavica II u Sarajevu, koji su prošle nedelje boravili u Italiji, prvobitno su po povratku u BiH otišli u školu, a potom su, posle preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo, poslati kući.

Direktor škole Sabahudin Dino Bakal rekao je za bosanski sajt Klix da su se iz Italije vratili u nedelju, a da su već u ponedeljak, u skladu sa preporukama, deca poslata kući.

Kako je objasnio, u Epidemiološkoj službi savetovano je da decu pošalju kući.

Dodao je da je u stalnom kontaktu s roditeljima, da je zdravstveno stanje dece dobro i da nemaju nikakve simptome bolesti.

- Takođe smo u stalnoj vezi s Ministarstvom zdravlja KS koje izveštavamo o trenutnom zdravstvenom stanju dece. Prema nekom pravilu, deca bi trebalo biti u izolaciji kući oko 14 dana, međutim, ne vidim potrebu za tim jer u Italiji su deca takođe pregledana i odmah su se vratila u škole. Ali, videtćemo kako će biti - rekao je direktor.

On je dodao da je, kao i njegova koleginica i škole, otvorio bolovanje.

- U kontaktu smo s roditeljima, dogovorili smo se da nam jave ukoliko bude određenih simptoma. U stalnom smo kontaktu sa zdravstvenim radnicima i porodicama dece, tako da se nadamo da će sve biti dobro. Uglavnom, deca su zdrava - kaže direktor.

Video: 2 simptoma koja mogu ukazati na to da ste oboleli od koronavirusa, a ne od sezonskog gripa

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paradox

    25. februar 2020 | 13:08

    Deca su zdrava... Uglavnom?! Šta se misli pod time?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA