≫ 

Hrvat zaražen koronavirusom bio sa devojkom u Milanu, ona još nije testirana

Inficirani muškarac boravio je u periodu od 19. do 21. februara u Milanu

  • 2
Italy, Italija koronavirus, virusi COVID-19 Foto: Tanjug/AP

Mlađi muškarac iz Zagreba prva je osoba u Hrvatskoj koja je zaražena smrtonosnim koronavirusom. Prema saznanjima "Indeksa", mlađi muškarac bio je u Milanu sa devojkom, a prema prvim informacijama, ona još nije testirana.

Da podsetimo, inficirani muškarac boravio je u periodu od 19. do 21. februara u tom italijanskom gradu, a prema informacijama tog portala, devojka i svi ostali ljudi s kojima je on bio u kontaktu tek bi trebalo da budu testirani.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković istakao je je zaraženi muškarac smešten na Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljvić" u Zagrebu i dodao da ima blaži oblik bolesti i da se oseća dobro.

Virusom zaraženi i državljani Srbije

Dva državljana Srbije, koji su članovi posade na brodu Diamond Princess zaraženi su koronavirusom, potvrdio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Podsetimo, na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade. Dvoje putnika su se prošle nedelje vratili u Srbiju komercijalnim letom, dok su ostali naši državljani, koji su članovi posade ostali na brodu.

Bolničari uznemirili Beograđane

Beogradski mediji objavili su fotografiju koja je uznemirila građane prestonice, a na kojoj se u Njegoševoj ulici vidi vozilo hitne pomoći pored kojeg stoji bolničar u zaštitnoj opremi. To je pojedine asociralo na mogućnost pojave smrtonosnog koronavirusa u Srbiji i prizore koje su postali svakodnevica u svetu.

Pozvali smo Hitnu pomoć kako bismo proverili o čemu je zapravo reč i ima li naznaka koronavirusa u Beogradu.

Tamo nam je potvrđeno da je ekipa Hitne pomoći intervenisala u Njegoševoj ulici, kako bi obavila transport pacijenta na Infektivnu kliniku.

- Reč je o pacijentu koji je došao iz rizičnog područja, te su naši bolničari morali da budu u zaštitnom odelu iz predostrožnosti. Pacijent od simptoma ima samo febrilnost, odnosno temperaturu, a potvrdu da je zaražen koronavirusom nemamo - navode iz Hitne pomoći za "Telegraf".

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA