≫ 

Porodica zaraženog Hrvata u šoku: "Majka se ne oseća dobro"

On je prvi Hrvat koji je pozitivan na novi koronavirus, a u toj zemlji je danas bilo testirano još osam osoba i svi nalazi su bili negativni

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Mladić iz Hrvatske kod kog je potvrđen korona virus vratio se iz Milana. Tamo je bio na utakmici, a nakon toga se pojavio i na poslu.

On je prvi Hrvat koji je pozitivan na novi koronavirus, a u toj zemlji je danas bilo testirano još osam osoba i svi nalazi su bili negativni.

Ministar zdravlja Vili Beroš više puta je ponovio da 80 posto zaraženih imaju blaži tip bolesti te je prebole. S obzirom na dob obolelog, spada u grupu od 10 do 39 godina, gde je prema podacima kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti zabieženo tek 0,2 posto kobnih slučajeva.

Hrvatski portal 24sata.hr pokušao je da stupi u kontakt sa majkom obolelog mladića, ali je kućna pomoćnica navela da se gospođa ne oseća dobro.

Zagrepčanin je u Milanu bio na stadionu San Siro, na utakmici Atalanta - Valensija, jer je navodno veliki navijač španskog tima.

U međuvremenu, italijanske vlasti su zbog povećane mogućnosti zaraze zabranile posetu utakmicama.

Video: Koronavirus stigao u Hrvatsku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA