Zaraženi mladić iz Zagreba autobusom doputovao iz Milana: Nadležni razgovaraju sa putnicima

U Hrvatskoj je danas potvrđen drugi slučaj zaraze korona virusom

  • 0
Zagreb, Hrvatska, koronavirus Foto: Tanjug/AP

U susednoj Hrvatskoj dvoje ljudi je obolelo od korona virusa. U pitanju je mladić koji je nedavno boravio u Italiji i njegov brat.

Kako su saopštili zvaničnici, mladić se iz Milana u Hrvatsku vratio autobusom, zbog čega su nadleženi stupili u kontakt sa drugim putnicima.

- Zaraženi mladić je putovao autobusom. Prema smernicama, traži se jedan red ispred i jedan red iza. Mi smo te kontakte pohvatali - rekli su zvaničnici na vanrednoj konferenciji za novinare.

Jutros je utvrđeno i da je njegov brat oboleo od koronavirusa, dok je mladićeva devojka, koja je putovala sa njim u Italiju negativna na opasan virus.

Reč je o mladiću koji je zaposlen u velikoj tehnološkoj kompaniji u Hrvatskoj i nedavno bio u Milanu sa devojkom na utakmici Lige šampiona između Atalante i Valensije.

On je veliki navijač Valensije i otputovao je u Milano da bodri svoj tim protiv Atalante, koja igra svoje mečeve Lige šampiona na San Siru.

Nije zvanično potvrđeno da je zaražen upravo na utakmici Lige šampiona, ali postoji velika mogućnost za to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA