Pašićevoj 33 godine zatvora: Ubila sina (3) jastukom i bacila ga u vodu da bi mogla da ode kod dečka

Majka monstrum ubila svog trogodišnjeg sina Denisa da bi mogla da ode kod dečka kojeg je upoznala preko društvenih mreža

  • 4

Vrhovni sud Hrvatske potvrdio je kaznu zatvora od 33 godine Kjari Pašić za teško ubistvo trogodišnjeg deteta. Vrhovni sud odbio je žalbu optužene kao neosnovanu i potvrdio drugostepenu presudu, javlja Index.hr.

Računa joj se vreme u pritvoru

Time je presuda presuda postala pravosnažna. Istom presudom obuhvaćena je i maloletnica koja je bila saučesnik u zločinu, a Kiari je u kaznu uračunato vreme provedeno u istražnom zatvoru od 24. maja 2017. godine. Maloletnici je zbog krivičnog dela teškog ubistva izrečena mera upućivanja u Dom za nezbrinutu decu do najviše tri godine.

- Njih dve su osuđene jer su zajedno jastukom ugušile trogodišnje dete koje se otimalo i plakalo. Starija optužena je majka deteta. Ubistvo je počinjeno prema osobi posebno ranjivoj zbog njene starosti. Majka i maloletnica su mrtvo telo deteta odnele do obale mora i majka ga je bacila u more - piše u obrazloženju objavljenom na stranicama Vrhovnog suda.

Hladnokrvno planirala zločin

- Kod izricanja kazne zatvora od 33 godine punoletnoj optuženoj, Vrhovni sud Republike Hrvatske je, kao posebno otežavajuće okolnosti uzeo u obzir činjenice da je optužena iskazala hladnokrvno planiranje, upornost i bešćutnost u počinjenju dela. Delo je motivisano bizarnom željom za odlaskom u drugu državu kod dečka kojeg je tek upoznala preko društvene mreže, a dete joj je za to smetalo. Dete je trpelo agoniju koja je trajala oko pola sata - piše sud.

Bila je smanjeno uračunljiva

Zbog dubokog poremećaja ličnosti, optužena je u vreme događaja bila u stanju smanjene uračunljivosti. Izrečena joj je i sigurnosna mera obveznog psihosocijalnog tretmana.

Prema maloletnici je primenjeno maloletničko pravo, a ne opšte kazneno pravo. Kod maloletnice su izraženi poremećaji u ponašanju. Dosadašnji odgojni uticaji nisu delovali. Pre je bila smeštena u Domu za odgoj i u starateljskim porodicama, odakle je bežala. S obzirom na vrstu krivičnog dela, njegovo počinjenje i teške porodične prilike maloletnice, zaključeno je da je nužno optuženu izdvojiti iz sredine u kojoj živi i prema njoj primeniti socijalno pedagoški rad uz pojačane mere odgoja. To se jedino može sprovoditi u zatvorenim uslovima. Maloletnici je izrečena i sigurnosna mera obveznog psihosocijalnog tretmana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ama

    26. februar 2020 | 15:47

    Sto dete nisi ostavila na ulici ? . Neko bi ga vec usvojio. Monstrum je blaga rec, treba je muciti isto⚔ . Jadno detence, sta je ono krivo? Sta je sve dozivelo. Boze zasto? 😢😓😢😓

  • Boban

    26. februar 2020 | 15:16

    Ne mogu da verujem šta hoda pod kapom nebeskom. UŽAS

  • Milica

    26. februar 2020 | 15:42

    Doživotna za monstruma, u okovima, u tamnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA