Pavle bio optužen za ubistvo Anđele Bašlić (16), umro kao beskućnik: Telo našli u napuštenoj zgradi

Telo Pavlja Bulja, koji je godinama živeo kao beskućnik i koji je bolovao od karcinoma, pronađeno je u Splitu

  • 0
Hrvatska, višestruko ubistvo, Igor Nađ ubijene Maja Josipa Tojagić

Foto: Tanjug/FaH/ Damir Sencar

Splitska policija primila je jutros oko 1.50 sati dojavu da je u napuštenoj zgradi "Dalmacijavina" pronađeno beživotno telo muške osobe.

Tokom uviđaja utvrđeno je da se radi o 63-godišnjem Pavlu Bulju iz sinjskog naselja Suhač, koji je svojevremeno bio osumnjičen za ubistvo Anđele Bešlić. Na njegovom telu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da se radi o nasilnoj smrti ili da ima bilo kakvih elemenata krivičnog dela, javlja Slobodna Dalmacija.

Prvi rezultati istrage pokazuju da je Bulj preminuo od infarkta.

Pavao Bulj javnosti je postao poznat kada je zajedno sa svojim rođakom Ivanom Buljem bio optužen za saučesništvo u nezapamćenom zločinu, za ubistvo tada 16-godišnje devojke Anđele Bešlić početkom marta 2002. godine. Ivan Bulj pravosnažno je osuđen na 22 godine zatvora dok je Pavao Bulj bio oslobođen optužbe za teško ubistvo.

U martu 2005. godine, kada je objavljena prva oslobađajuća presuda, Pavlu je ukinut pritvor u kojem je proveo gotovo pune tri godine. Tužilaštvo se zatim žalilo Vrhovnom sudu koji Pavla ponovno vraća u pritvor u januaru 2006. godine i ukida njegovu oslobađajuću presudu i nalaže ponovno suđenje. Ponovnom oslobađajućom presudom 2007. godine ukinut mu je pritvor i on je na slobodi dočekao pravosnažnost odluke.

Vrhovni sud je, oslobađajući Pavla, naveo kako je odlučujući značaj imala izjava njegovog rođaka Ivana koji je u drugom suđenju, kao svedok, rekao više puta kako sporne večeri Pavle Bulj nije bio s njim. Drugi ključni dokaz koji je isključio Bulja iz priče bio je lekarski nalaz koji je potvrdio da mu je u noći ubistva jedna noga bila u gipsu, pa je bio smanjeno pokretljiv.

Nakon što je oslobođen Pavle Bulj pokrenuo je parnicu protiv države i tražio isplatu tri miliona kuna zbog neosnovanog pritvaranja. Početkom 2012. godine nepravosnažno mu je dosuđeno 580.000 odštete.

Poslednjih godina Bulj je živeo kao beskućnik, bolovao je od karcinoma jetre, a bio je i zavisnik od narkotika, piše Slobodna Dalmacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA