Zagrepčane šokirala poruka u jednoj zgradi: "Student je u izolaciji, zovite policiju ako izađe"

U vreme pandemije korona virusa, dok domaći i svetski lideri pozivaju na promišljenost i solidarnost, društvenim mrežama kruži fotografija natpisa zalepljenog u haustoru jedne zgrade u Zagrebu

  • 1
Tenerife hotel izolacija korona virus Foto: Tanjug/AP

Društvenim mrežama proširila se fotografija natpisa u jednom zagrebačkom haustoru. Na njemu predstavnica stanara upozorava susede na studenta u izolaciji.

U vreme pandemije korona virusa, dok domaći i svetski lideri pozivaju na promišljenost i solidarnost, društvenim mrežama kruži fotografija natpisa zalepljenog u haustoru jedne zgrade u Zagrebu.

- U zgradu se vratio student iz Slovenije, koji mora da bude u izolaciji. Upitno je ko će njemu donositi namirnice! Živi sam. Molim vas ako ga vidite da izlazi prijavite policiji. Svi smo ugroženi i nemojmo biti ne odgovorni - upozorava poruka ispisana velikim slovima, koju prenosimo bez pravopisnih intervencija.

Kazne za izlazak iz samoizolacije su, naravno, velike i opravdane.

Ipak, kako piše 24sata.hr, zanimalo je je li iko od stanara zgrade, pre nego što su stavili obaveštenje, ponudio pomoć studentu dok je izolovan, jesu li ga pitali treba li mu dostaviti namirnice, ima li nekog da mu priskoči u pomoć tokom tih 14 dana...

Poruku je napisala predstavnica stanara te zgrade. Njen identitet je poznat redakciji, kao i adresa zgrade.

Predstavnica stanara je sama potvrdila da je sadržaj poruke njenih misli delo.

- To je hrvatski student. Nije nas obavestio da je u izolaciji. Mislim da to nije u redu. Ne znam je li napuštao izolaciju, masa ljudi me zvala i rekla da uopšte ne znaju ko je on. Jedna gospođa je rekla da je mogao biti kod mene i duvati u mene, a da ja ne znam. Niko ne stigmatizuje. Da je normalni odnos, došao bi i rekao: Gospođo, ja sam u izolaciji. Mi ne znamo ima li koga ko će ga usluži. Da je nazvao mene, mi suvlasnici bismo se pobrinuli da dobije hranu i sve ostalo. Mislim da je ovo vrlo neozbiljno - kaže zabrinuta predstavnica.

Ona je takođe novinarima spustila slušalicu, a potom ih nazvala kako bi pripretila tužbom.

Video: Kinezi nađu način za sve pa i da šisaju i briju u doba virusa, a da se ne zaraze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    17. mart 2020 | 18:02

    Hoce li se ikad prekinuti praksa da predstavnici budu polupismene babe i dede???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA