≫ 

Skandal u Mostaru: Prvo smestili pacijente na pogrešno mesto, onda je i direktor bolnice sve šokirao

Kvesić je radio sve suprotno preporukama stručnjaka i doktora

  • 5

Pre dva dana su u SKB Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smešteni na Odeljenje za plućne bolesti. U Mostaru je potom izbio skandal kad se otkrilo da je sumnjivi muškarac smešten na pogrešno odeljenje, piše Srpska info.

Ključno je pitanje zašto je pacijent zaražen korona virusom boravio na Odelenju za plućne bolesti umesto na Infektivnom. Pritom je potencijalno prekršen i protokol koji je napravljen kako bi se što efikasnije izborili s korona virusom.

Sve je to izazvalo veliki skandal, a direktor tamošnje bolnice dr Ante Kvesić rekao je da su pacijenti lagali. Oni su, naime, prećutali da su bili van zemlje, u Italiji.

- Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Ali smo mi to rešili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim da dajem otkaze. Ja sam samo jednom ženu nešto lagao, inače ne lažem – dodao je Kvesić.

Kvesićeva gestikulacija posebno je zanimljiva, pogotovo s obzirom na situaciju.

Kako poslednjih sedmica govore brojni stručnjaci, jedna od glavnih mera prevencije je izbegavanje dodirivanja lica rukama.

Kvesić je radio sve suprotno preporukama stručnjaka i doktora. Prvo je, dok je govorio, rukama dodirivao lice. Kasnije je, dok je stajao sa strane, prstima čačkao zube.

Video: Tamo je selo moje: Srbi u Italiji sa svojih balkona pevaju jednu od natužnijih srpskih pesama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • axa

    19. mart 2020 | 12:29

    ovaj više liči na nekog krimosa nego na direktora bolnice...potpuni diletant...vjerovatno kadar neke od stranaka...

  • Milan

    19. mart 2020 | 11:40

    Kako ga nije stid? Pa bar u mantilu da se pojavio a ne u fazonu Lukasa..

  • Petar

    19. mart 2020 | 11:28

    To je standardno kod nas u BiH Mene zanima zasto se vise ne pise o situaciji na grckoj granici,sta nam tek sledi kad ovo prodje???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA