Umesto u karantin, otišao na sahranu komšiji: Ne zna se koliko ljudi je ugrozio

Meštanin prijavio komšiju koji je napustio karantin da bi otišao komšiji na sahranu

  • 1

Tokom proteklog vikenda pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske evidentirali su veliki broj kršenja mera izolacije koje su donesene u cilju sprečavanja širenja korona virusa, ali i policijskog časa.

Tako su policijski čas samo za prvu noć, kada je uveden, građani prekršili čak 163 puta, zbog čega su im izdata upozorenja, piše Srpskainfo.

Kada je reč o kršenju izolacije svakako najbahatiji je bio Banjalučanin D.G. koji je u noći između subote i nedelje izazvao saobraćajnu nesreću na Bulevaru Milutina Milankovića u Banjaluci.

On je svojim automobilom sleteo s puta i zadobio povrede, ali prilikom njegove kontrole policajci su utvrdili da je morao da bude u karantinu i pod zdravstvenim nadzorom.

- Protiv D. G. biće pokrenut prekršajni postupak – pojasnili su u policiji.

Porparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović je rekla da je u nedelju ujutru u marketu „AS“ u Omladinskoj ulici u Banjaluci zatečen V. L. kojem su izrečen mere izolacije i njemu je izdat prekršajni nalog.

- U subotu oko 11.30 policijskoj stanici Omarska obratio se građanin i prijavio da je R.C, koji je došao iz Slovenije i koji je imao zabranu kretanja, otišao na sahranu kod komšije. Policija je izašla na lice mesta i uručila mu prekršajni nalog – pojasnila je Miljanovićeva.

Ona je dodala i da su policajci iz Bijeljine u subotu oko 13 časova kaznili Đ.Đ, koji nije postupio po naredbi Epidemiološke službe kojom mu je naložena samoizolacija na adresi stanovanja, a on se kretao na javnom mestu.

- I policija u Skelanima je obaveštena da je M.B. izašao iz kućne izolacije, o čemu je obavešten komunalni inspektor – rekla je Miljanovićeva.

 Policija ih tražila kod kuće, nije ih bilo

Policijski službenici PS Zvornik došli su do saznanja da se Ž.D. iz tog grada ne nalazi u izolaciji. Izvršili su proveru i nije zatečen na određenoj adresi, a rešenjem mu je određena izolacija. Obaveštena  je komunalna inspekcija, koji su nadležni za dalje postupanje.

Miljanovića je podsetila da je u Republici Srpskoj od 21. marta na snazi zabrana kretanja lica, kojom je u periodu u od 20 časova do 5 časova ujutru uveden policijski čas, odnosno svim licima zabranjen je izlazak iz stanova, prostorija i objekata za stanovanje.

- Zbog nepoštovanja policijskog časa u Republici Srpskoj, policijski službenici su u noći između subote i nedelje upozorili 163 građanina koji su zatečeni na ulici, van svojih stanova. Građanima koji ne poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja policijski službenici će ubuduće izricati sankciju u skladu sa pozitivnim zakonskim aktima – istakla je Miljanovićeva.

Od ukupno 163 upozorena građanina, 90 ih je upozoreno na području Policijske uprave Banjaluka, 30 na području PU Doboj, 26 na području PU Prijedor, 10 na području PU Istočno Sarajevo i sedam na području PU Bijeljina.

Miljanovića je rekla da apeluju na građane da poštuju mjere Republičkog štaba za vanredne situacije i preporuke Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS i nadležnih inspekcijskih službi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    23. mart 2020 | 18:04

    Zao mi je coveka ali zasto nisu obavili to bez ikoga i bez prisustva ljudi???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA