U Sloveniji kritično zbog korona virusa: "Među teško obolelim imamo i mladih ljudi, poštujte mere"

Lekari upozoravaju da i mlađe osobe poštuju propisane mere

  • 2
Bolnica, korona virus, intenzivna nega Foto: Tanjug/AP

Među 13 obolelih od bolesti korona virusa na intenzivnoj nezi ljubljanske klinike za zarazne bolesti ima i mladih ljudi, upozorio je direktor univerzitetskog kliničkog centra pozivajući mlade da poštuju preporučenu udaljenost u ličnim kontaktima.

- Među osobama u kritičnom stanju su i mlađe osobe, zato mlade upozoravamo da se ne ponašaju lakomisleno u sadašnjoj epidemiji jer bolest ne bira - kazao je Janez Poklukar. U njegovoj se bolnici leči 50 obolelih, prenosi Index.hr.

U mariborskom kliničkom centru, drugoj najvećoj slovenačkoj bolnici, trenutno je 28 hospitalizovanih bolesnika, od čega ih je šest priključeno na respirator na odeljenju intenzivne nege.

Nakon što se u petak utvrdilo da je respiratorni bolesnik, primljen taj dan u bolnicu, ipak pozitivan na koronavirus, 93 zaposlenih je u samoizolaciji.

Slovenačka je vlada u petak uveče odlučila u zdravstveni sistem da uključi sve zdravstvene radnike i saradnike koji su bili u procesu praktičnog osposobljavanja, odnosno pripravnike, a već pre su u napore zdravstvenog sistema tokom epidemije uključeni lekari na specijalizaciji, oni koji još nemaju licencu, kao i i studenti završnih godina studija medicine.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA