≫ 

U Srpskoj 108 kažnjenih za 24 sata zbog kršenja zabrane kretanja: Podnete i četiri krivične prijave

Apeluje na građane da poštuju mere u vanrednoj situaciji za suzbijanje epidemije

  • 2
Republika Srpska, policijski čas

Foto: ATA Images

Zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 časova, u protekla 24 časa sankcionisano je 108 građana u Republici Srpskoj.

Podsećaju iz MUP-a Srpske, od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net ) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem).

Kako navode u saopštenju, evidentirana su i četiri krivična dela protiv zdravlja ljudi.

- Policijski službenici Policijske stanice Zvornik su u mestu Karakaj, zatekli D.K. iz Zvornika, kojem je izdato Rešenje o kućnoj izolaciji od JGP Klobuk. Lice je sprovedeno u karantin u Studentskom domu Karakaj. Sledi Izveštaj OJT.

Policijski službenici PS Prnjavor su postupili po aktima Odeljenja za inspekcijske poslove u kojima je navedeno da D. L. iz Prnjavora i B. L, nisu dana 24.03.2020. god. poštovali meru izolacije koja im je naložena Rešenjem, jer prilikom kontrole od strane komunalnog policajca, nisu pronađeni u kući, a izjavili su mu da se nalaze u TC „Metaleks“ Prnjavor.

OJT B. Luka se izjasnio da postoje elementi KD-nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Policijski službenici PU Gradiška su u Gradišci kontrolisali G.U.Š. iz Gradiške, kojoj je uručen PN zbog počinjenog prekršaja iz čl.22. ZOJRiM, a potom je utvrđeno da joj je od strane zdravstvenog inspektora dana 20.03.2020. god. izdato Rešenje o samoizolaciji, te prilikom kontrole dana 25.03.2020. god. nije pronađena na kućnoj adresi.

OJT B. Luka se izjasnio da postoje elementi KD Nepostupanje po zadravstvenim propisima za vreme epidemije - naveli su u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na svoje građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

Video: Ulice Beograda puste, počeo policijski čas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    28. mart 2020 | 16:14

    Леонардо, Микеланђело, Рафаел,kao iz onog crtanog nindza mutanti

  • Alex

    28. mart 2020 | 17:09

    Kad vec nemas nista pametno reci, me komentarisi !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA