≫ 

Kristina, Goran i Marko su heroji: Porodili trudnicu u kolima, mislili da je zaražena koronom

Zdrava devojčica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim lekara odmah je preuzeo novorođenče

  • 1

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec sinoć je u 22:40 sati upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak, a za koju se sumnjalo da je zaražena korona virusom, javlja 24sata.hr.

Kako je navedeno iz Županije, ekipa hitne pomoći koju su činili doktorka Kristina Vučemilo, medicinski tehničar Goran Tvorić, koje je vozio Marko Rožić, saznali su da trudnica već dve nedelje kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu.

Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na Covid-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porođaj u toku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s doktorkom Miom Buršić.

Zdrava devojčica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim lekara odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban deo bolnice za pacijente sa sumnjom na korona virus. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odela i da su nakon predaje majke i deteta u u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na virus.

I za kraj lepe vesti - majka je negativna na korona virus, ona i beba se uspešno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smeni.

Video: Prvi plač usred busa! Muž se oduzeo, žena se porodila uz pomoć putnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA