≫ 

Eksplozija u Nikšiću: Aktivirana bomba ispred kuće Ranka Radulovića

Radulović je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem formirao kriminalnu grupu koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija

  • 5
Podgorica, eksplozija Foto: Savo Prelević/ Vijesti

Ispred kuće Ranka Radulovića u Nikšiću, noćas je aktivirana ručna bomba, a prema prvim informacijama u eksploziji nema povređenih.

Iz Uprave policije "Vijestima" je rečeno da nije pričinjena ni materijalna šteta.

- Pripadnici Centra bezbednosti Nikšić intenzivno rade na rasvetljavanju događaja i tragaju za počiniocem - kazali su nezvanično iz UP.

Navodno, napadač je kući Radulovića pritrčao iz pravca Ekonomske škole i prebacio bombu preko ograde. Na kući Radulovića postoje video kamere sa kojih će biti izuzeti snimci, a uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbednosti uz prisustvo državnog tužioca.

Radulović je u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je sa Erogenom Brajovićem i Igorom Vukotićem formirao kriminalnu grupu koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija.

Njima je u toku suđenje u podgoričkom Višem sudu, ali iza zatvorenih vrata.

Tužilaštvo je u tom procesu obezbedilo i zaštićenog svedoka Jadranka Jonskog koji je ispričao kako su i zbog čega pripremane likvidacije u Crnoj Gori.

On je, između ostalog, kazao da su planirali ubistva specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, bivše tajne agente Duška Golubovića i Zorana Lazovića, policajca Duška Koprivice, kako i osobe iz kriminalnog miljea...

Radulović je, međutim, iznoseći odbranu, negirao krivicu i navode zaštićenog svedoka nazvao izmišljotinama.

Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića, optuženi su i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Radoš Petrušić, Luka Radulović, Darko Vicković, Ratko Martinović, Nenad Lubura, Radivoje Preradović, Miladin Dedović, Ivan Todorović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević, Nikola Mršić...

Svi su negirali da su počinili krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Video: Dignut u vazduh automobil Podgoričana: Jedna osoba poginula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA