Crna Gora menja mere protiv korona virusa: Građani mogu da izlaze i nedeljom do 13 sati

Prethodno je merama, koje je 30. marta donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT), građanima bio zabranjen izlazak iz domova subotom od 13 casova do poneđeljka u pet sati ujutru

  • 4
Tuzi, Crna Gora, Korona virus, koronavirus Foto: Vijesti

Naredbom crnogorskog Ministarstva zdravlja ublažene su mere zabrane kretanja u sklopu borbe protiv korona virusa, odnosno građanima je omogućeno kretanje i nedeljom do 13 časova, uz striktno pridržavanje svih ostalih mera, prenosi CDM.

To znači da će, kako objašnjava CDM, zabrana kretanja važiti od ponedeljka do petka od 19 časova do pet ujutru, a subotom i nedeljom od 13 sati do 5 ujutru narednog dana.

Prethodno je merama, koje je 30. marta donelo Nacionalno koordinaciono telo (NKT), građanima bio zabranjen izlazak iz domova subotom od 13 casova do poneđeljka u pet sati ujutru.

Prema navodima tog tela, do 17. aprila je produžena i primena više privremenih mera, donetih 16. i 17. marta.

Među merama koje je NKT donelo 30. marta je i zabrana boravka na otvorenom javnom prostoru, u periodu od 5 do 19 časova, deci mlađoj od 12 godina života, bez prisustva jednog roditelja, staratelja, usvoioca, hranioca ili drugog punoletnog člana porodičnog domaćinstva, uz obavezu pridržavanja propisane mere udaljenosti od drugih lica najmanje dva metra.

Takođe, zabranjene su sportske i rekreativne aktivnosti na svim javnim površinama, kao i okupljanja u objektima stanovanja ličima koja nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti je, kako se navodi u saopštenju, konstatovalo da se naredbe ne poštuju u neophodnoj meri, ocenivši da se država Crna Gora nalazi u prelomnom trenutku pandemije koji će definisati dalji tok.

Izolovano celo selo u Crnoj Gori: Policija kontroliše ulaz i izlaz, ima pet novih slučajeva korone

Stanovnicima sela Biokovac, kod Pavinog Polja u bjelopoljskoj opštini, u kojem je jutros potvrđeno još pet novih slučajeva virusa korona, određena je opšta mera samoizolacije. Načelnik CB Bijelo Polje Miloš Bulatović je rekao da se policijski službenici nalaze na ulazu u ovo selo i u potpunosti sprovode mere kojima kontrolišu ulaz i izlaz iz tog mesta, u koje jedino mogu ući sanitetska vozila.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skabo

    2. april 2020 | 23:33

    Njima će najlakše pasti izolacija

  • Stefan Cg

    3. april 2020 | 00:29

    Alo ljudi, ova izolacija je ono za sta smo se spremali godinama, ma ne godinama vjekovima 😂

  • vk

    3. april 2020 | 03:02

    Cernagora najzdravia derzava na svetu i tacka voleo bi da sam u cernojgori zada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA