≫ 

Kan pao u Budvi: Prekršio meru Vlade zbog korona virusa, uhvaćen u hotelu dok igra karte

Svi uhapšeni zadržani su u prostorijama budvanske policije

  • 5
Podgorica, eksplozivna naprava Foto: Savo Prelević/ Vijesti

Budvanska policija uhapsila je sinoć šestoricu Budvana, među kojima i nekoliko bezbednosno interesantih osoba, koji su zatečeni u jednom hotelu da igraju karte, pišu Vijesti.

Među uhapšenima su bokser Nikola Sjekloća, Marko Ljubiša - Kan, Duško Banović zvani Cetinjski i Goran - Brale Slovinić.

Svi uhapšeni zadržani su u prostorijama budvanske policije, a jutros su sprovedeni kotorskom tužiocu zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

- Policija je u ulici Kanjoša Macedonovića kontrolisala hotel “Pozzo” gdje su u restoranskom delu zatečeni vlasnik i pet lica. Slobode su lišeni N.M. (37) koji je vlasnik hotela, M.Lj. (51), G.S. (51), D.B. (39), N.S. (42), N.A. (32), sva lica iz Budve, zbog sumnje da su počinili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za širenje opasne zarazne bolesti.  Oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom državnom tužiocu - saopšteno je iz Uprave policije.

Ko je Marko Ljubiša - Kan?

Cetinjanjin Marko Ljubiša - Kan odavno je poznat policiji. On je dva puta preživeo pokušaj ubistva - 2009. i 2013. godine.

Marko Ljubiša ranjen je 2009. godine, u Beogradu, ispred "Arene", posle utakmice Partizan – Panatinaikos. Tada je pogođen u vrat, a policija je zaključila da je navodno reč o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Kan je u aprilu 2012. godine izurčeniz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana poternica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, a zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva, tvrde crnogorski mediji.

On je 2. marta 2013. godine teško ranjen na Novom Beogradu, kada je pucano na njegov "Golf" i pogodila su ga četiri metka u grudi i vrat. Njegovo ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je uspeo sam da se domogne službe Hitne pomoći, gde je došetao okrvavljen i pao na ulaznim vratima. Kan tada nije hteo da kaže šta mu se dogodilo, gde, niti ko je pucao na njega. Rekao je svoje ime i izgubio svest.

Kako je kasnije otkriveno na njega je pucano iz automobila u pokretu na Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića. Njegovo ime se dovodi u vezu s narko-biznisom ne samo u Crnoj Gori već i širom Evrope.

Ljubiša je bio poznat i kao blizak saradnik kriminalne grupe Luke Đurovića, povezane s Lukom Bojovićem, vođom nekadašnjeg "zemunskog klana", a pretpostavlja se da je blizak i sa Sašom Boretom, koji je osuđen zbog učešća u ubistvu policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.

U avgustu prošle godine nepoznata osoba je u Budvi hicima iz vatrenog oružja ranila Budvane Gorana Slovinića i Dragana Markovića: Napadač je pucao i u Marka Ljubišu Kana koji tom prilikom nije pogođen.

Video: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA