≫ 

Podgorica pusta, nigde nikog nema: Još jedno naselje stavljeno u izolaciju u Crnoj Gori

Građani Crne Gore danas od 13 časova imaju zabranu izlaska

  • 1
Korona virus, koronavirus, Crna Gora, Podgorica

Vijesti.me/Savo Prelević

I u Crnoj Gori se rigoroznim merama bore protiv opasnog korona virusa. Ova zemlja dugo je odolevala smrtonosnoj zarazi, ali nažalost i ona poslednjih nedelja beleži slučajeve zaraze.

Prema poslednjim informacijama, u Crnoj Gori je više od 200 obolelih od korona virusa, a kako bi se sprečilo dalje širenje zaraze, ova zemlja uvela je niz mera. Među poslednjima je zabrana izlaska vikendom od 13 časova do pet sati ujutro narednog dana, a od mere su izuzeti samo oni koji moraju da rade i za to imaju potvrdu od poslodavca.

Istovremeno, crnogorsko Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti danas je na hitnoj konsultativnoj sednici donelo odluku da nadležne institucije preduzmu hitne dodatne epidemiološke mere - samoizolaciju u naselju na Vrelima Ribničkim, koje obuhvata 23 zgrade.

Kako je saopšteno, odluka o samoizolaciji stanovnika doneta je nakon što je sinoć jedan stanovnik tog naselja, u skladu sa zdravstvenim stanjem, upućen u Klinički centar Crne Gore na bolničko lečenje, a prethodno su u toj gusto naseljenoj zajednici ostvareni brojni direktni i indirektni kontakti.

Zbog uvedenih mera, ali i straha kod građana, gradovi u Crnoj Gori su danima maltene pusti, a kako je Podgorica izgledala danas nakon što je počeo policijski čas pogledajte u galeriji fotografija koje su nam ustupile kolege iz Vijesti.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: U Crnoj Gori potvrđeni prvi slučajevi korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA