Dvomesečna beba najmlađi oboleli u Hrvatskoj: Dete zarazila majka, ali lekari imaju dobre vesti

Beba je virus dobila od majke koja je od ranije bila u izolaciji

  • 0
Beba, noge, bebine noge

Foto: Pixabay

Dvoipomesečna beba iz Duge Rese s područja Karlovačke županije u Hrvatskoj najmlađa je pacijentkinja obolela od korona virusa. Zarazila se od majke, koja je od ranije bila u izolaciji, a zbog dobrog stanja je puštena iz bolnice, zajedno s majkom. Nije imala povišenu telesnu temperaturu, već samo blage respiratorne probleme. Dobro je, stanje se prati - rečeno je na pres konferenciji Štaba Civilne zaštite Karlovačke županije. Ona je jedna od 24 obolelih na tom području, a jedna osoba od njih, nažalost je preminula.

- Treći dan za redom svi nalazi su negativni, zadnji pozitivni bio je 3. aprila. Od ukupno 24 obolelih, u Opštoj bolnici Karlovac imamo šest hospitalizovanih, jedna se nalazi u Klinici dr Fran Mihaljević u Zagrebu. Prosek godina obolelih je 55. Nešto više obolelih su žene, u proseku u dobi od 57 godina, za razliku od muškaraca prosečne dobi od 52 godine. Od pre znamo da je najmlađa pacijentkinja stara samo dva meseca, a najstarija osoba ima 82 godine - rekla je karlovačka epidemiologinja dr Biserka Hranilović.

Izrazila je zadovoljstvo što i dalje imaju samo jednog "pozitivnog" lekara u karlovačkoj bolnici, a u izolaciji je jedan lekar iz bolnice u Ogulinu, i  tri tehničara, inženjer radiologije i vozač Hitne pomoći.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Opet smo u uzletu epidemije: Jasno se vidi peta nedelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA