Ugledni epidemiolog u BiH preminuo od korona virusa: Porodica krivi Klinički centar za njegovu smrt

Iz Kliničkog centra navode da pacijent nijednog trenutka nije bio u čekaonici, jer ona na klinici "Podhrastovi I" ne postoji

  • 1
Šefik Pašagić Foto: Printscreen/Youtube

Supruga preminulog sarajevskog epidemiologa Šefika Pašagića za smrt muža optužila je zdravstveni sistem BiH, a iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas odgovaraju da je pacijent na kliniku Podhrastovi dovezen tek 13. dana od obolevanja.

IZ KCUS kažu da je Pašagić primljen na kliniku Podhrastovi 1. aprila u popodnevnim satima, gde je dovezen vozilom Doma zdravlja bez prethodne najave što je inače obavezno.

- Iako je pacijent naveo da je ''negativan'', infektolog je odmah izrazio sumnju na korona virus. Pacijent je smešten u sobu - apartman, bez drugih bolesnika, do dolaska nalaza - navodi se u saopštenju, preneo je sarajevski portal Klix.

Iz Kliničkog centra navode da pacijent nijednog trenutka nije bio u čekaonici, jer ona na klinici "Podhrastovi I" ne postoji.

- Pacijent Š. P. je naveo da je ''pravo bolestan od 19. marta 2020. godine i da je lečen u kućnim uslovima''. Porodica zna ko ga je privatno lečio skoro 13 dana, mi ne znamo - navodi se u saopštenju.

Ističu da je je klinika Podhrastovi snabdevena zaštitnom opremom - odelima, maskama, mantilima, naočarima, vizirima, rukavicama, kaljačama, kao i dezinfekcionim sredstvima u velikim količinama.

U saopštenju se negiraju navodi iz pisma supruge preminulog da pacijent nije obilažen što, kako kažu, potvrđuju uredno vođeni “decursus morbi” i temperaturna lista.

Navodeći celu proceduru postupanja u slučaju ovog pacijenta, iz Kliničkog centra ukazuju da je sva dokumentacija dostupna porodici, ako upute zvanični zahtev.

- Želimo da javnost zna da je pacijent Š. P. tretiran s izuzetnom pažnjom i profesionalnošću, uz najbolju propisanu terapiju u toku boravka u KCUS-u - izolatorijumu Podhrastovi. Ne zbog toga što je lekar, nego zbog toga što jednako tretiramo sve pacijente, profesionalno i s punom pažnjom - poručili su iz KCUS-a.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Pretužan prizor u Zenici: Krvnički se pesničili zbog džaka brašna

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    7. april 2020 | 18:07

    Nema vise pravila umiru lekari popovi,hodze, inzenjeri narod svih struka i uzrasta narode kad je mogla Kina da uspe i mi mozemo kod nas je u evropi problem mnogo drzava svako svoj zakon ima neki kasne sa merama mnogi su nam iz tih zarista doneli koronu a ona se tako brzo siri samo nas “OSTANIMO KUCI“ moze spasiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA