Uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je objavio spisak obolelih od korona virusa

Sumnja se da je M.R. kao službeno lice zaduženo za podatke o obolelima od Kovid-19, putem aplikacije Vajber, prosledio te podatke drugim osobama

  • 1
Test, testovi, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Crnogorska policija uhapsila je M.R. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka, saopšteno je večeras iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Kako navodi RTCG, sumnja se da je M.R. kao službeno lice zaduženo za podatke o obolelima od Kovid-19, putem aplikacije Vajber, prosledio te podatke drugim osobama.

CDM dodaje, pozivajući se na nezvanične informacije, da je M.R. zaposlen u Domu zdravlja Podgorica.

- Prema podacima kojima raspolažemo, ovo lice je kao službeno lice zaduženo da podatke o obolelima od COVID-19 objavi putem ''IDO'' sistema, iste putem aplikacije Vajber prosledio i drugim licima koja, iako su mu kolege, nisu ovlašćena da raspolažu ovim podacima -navode u Tužilaštvu.

Kako dodaju, osumnjičeni će u zakonskom roku biti priveden državnom tužiocu radi saslušanja i daljeg postupanja.

- Naglašavamo da će Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici i dalje preduzimati radnje radi utvrđivanja činjenica i okolnosti da li je još neko službeno lice učestvovalo u neovlašćenom korišćenju ovih ličnih podataka - navodi se u saopštenju.

Video: Rigorozne kontrole policijskog časa u Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA