Majka bebe iz Hrvatske obolele od korona virusa opisala sav užas: "Iza nas je 20 neprospavanih noći"

Hrvati koji su oboleli od korona virusa opisali su simptome koje imaju, javila se i majka najmlađe zaražene bebe

  • 0
korona virus, koronavirus, lekar, lekari, bolnica Foto: Tanjug/AP

U Hrvatskoj, prema poslednjim podacima ima 1.282 registrovana slučaja korona virusa. Zaraženo je pet trudnica, dve bebe, lekari, medicinske sestre, policajci... 

RTL je razgovarao s nekoliko obolelih, koji su opisali tok i simptome nove bolesti. Među njima je i majka najmlađe obolele bebe koja ima samo dva i po meseca.

- Najveći strah je bio za bebu. U tom trenutku nekako sebe staviš po strani i nisi sebi bitan. Na svaki sinov kašalj, uzdisaj, proveravaš, kontrolišeš... Iza nas je 20 neprospavanih noći, ali nemoguće je opisati tu vrstu brige i straha. Na kućnom smo lečenju, beba nije bila hospitalizovana, u dogovoru s infektologom dogovoreno je da beba ostane na kućnoj nezi - rekla je Karolina Spudić iz Duge Rese.

Dino kaže da nije imao simptome korona virusa.

- Osećate se prestrašeno. Postavljate sebi milion pitanja u glavi na koje nemate odgovor jer jednostavno ne znate s čim se borite. Pogotovo ja koji u tom trenutku nisam imao, i to želim da naglasim ljudima, niti jedan simptom koji se dosad navodi - povišena temperatura, respiratorni problemi, suvi kašalj. Jednostavno, nisam video razlog zašto moram da budem u bolnici - rekao je Dino Peruško iz Labina.

Bolest nije nimalo bezazlena

- Nisam primetio bilo kakve psihofizičke promene. Nisam imao temperaturu, nisam imao ojećaj umora, napade kašlja. Osećao sam se praktično kao i ranije. Osim što sam četiri ili pet dana imao laganu glavobolju. S obzirom na to da glavobolja nije tipična za mene, mogu pretpostaviti da bi to eventualno mogla biti posledica infekcije - kaže Dražen Horvat iz Praga.

Ta razliku od njih, Slobodan je imao simptome,

- Imao sam temperaturu 38,5 sedam ili osam dana. To me je poprilično iscrpelo, iako sam osoba u prilično solidnoj fizičkoj kondiciji. Imao sam blagi kašalj. Mislim da je važno naglasiti da sam imao izgubio miris i ukus koji se s vremenom vratio skoro u potpunosti. Bolest nije nimalo bezazlena, pogotovo za pušače koji prolaze prilično tešku, neću reći agoniju, ali mnogi završe s upalama pluća. I ako je ovo nekakav povod da se reše tog poroka onda je to definitivno sada - kazao je Slobodan Kožul iz Karlovca.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Video: Kartonske kutije umesto mrtvačkih sanduka: Ekvador ne može da sahrani žrtve Kovida-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA