≫ 

Slovenija posle Uskrsa ukida brojne mere

Slovenija će nakon završenih uskršnjih praznika ponovo da dozvoli rad nekih uslužnih delatnosti i određenih prodavnica

  • 0
korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Slovenija će nakon završenih uskršnjih praznika ponovo da dozvoli rad nekih uslužnih delatnosti i određenih prodavnica koje su do sada zbog epidemije covid-19 bile zatvorene, a rad u industriji neće se ograničavati, rekao je u izjavi za novinare slovenački ministar Zdravko Počivalšek.

To će ići postupno, pa će se najpre dozvoliti rad vulkanizera, mehaničara, autoperionica i servisa za popravak tehničke robe, a biće dopušten rad trgovina građevinskim materijalom, rekao je Počivalšek.

U drugom koraku, otvoriće se prodavnice tehničkom robom, npr. prodaja bele tehnike za domaćinstva i nameštaja te omogućiti rad i popunjavanje skladišta online prodavnica, prenosi Hina.

Restrikcije za proizvodne delatnosti koje su i do sada radile neće se uvoditi, kazao je Počivalšek, dodavši kako se pokazalo da su se takva preduzeća dobro organizovala i omogućila siguran rad zaposlenima i potrebna zaštitna sredstva.

Video: Strah od zaraze korona virusom širom sveta: Pogrebnici s posebnom opremom iznose leševe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA