≫ 

Bio je heroj među doktorima, zauvek pamtimo njegove reči: Srpski narod u suzama zbog smrti dr Lazića

Telegram saučešća porodici Lazić uputio je i ministar rada Republike Srpske Duško Milunović

  • 5
Dr Miodrag Lazić Foto: Printscreen/Youtube

Srbija i Republika Srpska žale zbog prerane smrti dr Miodraga Lazića, čuvenog hirurga iz Niša, koji je izgubio bitku sa korona virusom.

Ratni hirurg dr Miodrag Lazić (65), inače direktor Urgentnog centra u Nišu, kao dobrovoljac učestvovao je u odbrani Republike Srpske gde se istakao hrabrošću i požrtvovanošću. Vest o njegovoj smrti potresla je Republiku Srpsku, a telegram saučešća porodici preminulog lekara uputio je srpski član predsedništva BiH Milorad Dodik, kao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović.

- Iskreno i duboko sam pogođen vešću o preranom odlasku dr Miodraga Lazića, legendarnog hirurga, koji je u najtežim godinama za srpski narod sa ove strane Drine, došao kao dobrovoljac da spasava živote naših boraca. Republika Srpska je zahvalna dr Laziću za svaki spaseni i sačuvani život srpskog borca, a bilo ih je mnogo tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata - stoji u telegramu Milunovića.

- Sa dužnim poštovanjem i s punim pravom veličajući njegov dorpinos u odbrani Republike Srpske, sećaćemo se njegovih reči kada je, na kraju rata, polazio kući: „Ponosan sam što sam se borio i delio dobro i zlo sa herojskim narodom Srpskog Sarajeva.

Milunović je istakao da Lazićev herojski čin, neprekidne četvorogodišnje, bespoštedne borbe za svakog ranjenog junaka neće i ne sme biti zaboravljen.

- Republika Srpska će pamtiti svog doktora Miodraga Lazića, heroja među doktorima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    14. april 2020 | 13:27

    Patrijota, srbin, borac, junak, doktor br 1, vernik... Pocivaj u miru i Bog ti dao Carstvo Nebesko... Voli te tvoje Istocno Sarajevo... ☦️

  • Dragisa

    14. april 2020 | 14:46

    Neka se bolnica u Istočnom Sarajevu zove Srbija - dr. Miodrag Lazić. Zaslužio je!

  • pero

    14. april 2020 | 16:11

    Svaka cast brate Srbine neka di gospod Bog da pokoj dusi.E da nam je vise ovakvih ljudi .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA