≫ 

Toza izašao na balkon i zapucao, policija mu u stanu našla čitav arsenal: Mostarcu određen pritvor

U stanu osumnjičenog pronašli automatsku pušku ali i bombe

  • 0
Hapšenje, lisice Foto-ilustracija: Shutterstock

Na predlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Opštinski sud u Mostaru odredio je pritvor Igoru Martinoviću zvanom Toza (58) iz Mostara u trajanju od 20 dana. 

Martinović se sumnjiči da je 16. aprila 2020. godine, u poslepodnevnim i večernjim satima, iz svog stana i s balkona, koji se nalazi u mostarskom naselju „DUM“, iz pištolja marke „Crvena Zastava“, ispaljivao hice u više navrata, usled čega je ugrozio sigurnost i izazvao opasnost za živote ljudi, prenosi Avaz.

Dan kasnije, kako je saopšteno iz Tužilaštva HNK, a nakon intervencije policije, Martinović je izašao iz stana i oduzet mu je pištolj, za koji nije imao odobrenje, zajedno sa pet šaržera.

Takođe, on se sumnjiči da je u istom stanu u kojem živi, na različitim mestima, držao veću količinu oružja i municije, čija nabavka građanima nije dopuštena, i to automatsku pušku sa okvirom, pet šaržera od puške, ručnu bombu sa upaljačem, nitroglicerinsku granatu, eksploziv, štapin i detonatorsku kapsulu, kao i veću količinu municije raznih kalibara, kao i više vrsta hladnog oružja noževa i mačeta, kao i teleskopsku palicu, a koji predmeti su pronađeni prilikom vršenja pretresa.

- Opštinski sud u Mostaru je ocenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer postoji osnovana bojazan da će uništiti, sakriti, izmeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kriivčni postupak i da postoje naročite okolnosti koje ukazuju da može ometati postupak uticajem na svedoke - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Video: Naoružani Englez pucao nasumice u prolaznike sa svog balkona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA